StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU KONSTRUKTIVNOM TONU

Dalić dobio podršku, najavio nova lica u reprezentaciji i priznao da je bio zatečen lošom formom dvojice Vatrenih

Piše DV/ JL
23. listopada 2023. - 13:50

Zlatko Dalić podnio je izvještaj Izvršnom odboru HNS-a na sjednici u Vodicama koji je jednoglasno prihvaćen. Izbornik je oko pola sata govorio o neuspješnoj akciji Vatrenih u listopadu i odgovarao na pitanja članova Izvršnog odbora koja su uglavnom zapravo bila podrška i mobilizacija, piše jutarnji.hr.

Dalić je kao glavne razloge loših igara i rezultata naveo izostanak petorice napadača zbog ozljeda te što on nije prepoznao neke opasnosti na vrijeme, specijalno naglasivši lošu formu Marcela Brozovića i Mateo Kovačića. Dalić je priznao da je bio zatečen kako su slabo odigrali. Upravo je vezni red označio kao najveću snagu, a u ovom slučaju generator probleme naše nacionalne vrste.

image

 Marijan Kustić

Goran Mehkek/Cropix

Izbornik je u izlaganju članovima nogometna Vlade kojom predsjeda Marijan Kustić rekao kako je plasman na Europsko prvenstvo imperativ i treba sve učiniti da ga se izbori, ali dakako nije obećao da će se Hrvatska plasirati jer to nitko ne može obećati. Prvi je zadatak dobiti Latviju i Armeniju, a potom će se vidjeti hoće li Wales kiksati i je li to dovoljno. Dalić je i članovima Izvršnog odbora, kao i ranije javno, najavio da će za utakmice koje dolaze pozvati neke nove igrače i to u prvom redu iz HNL-a.

image
Tom Dubravec/Cropix
U nedjelju je u tom kontekstu bio u Puli gdje je gledao susret Istra 1961 – Rijeka, ali izbornik nije kazao o kojim se igračima radi.

Sjednica je protekla mirno, u konstruktivnom tonu, izbornik koji ima ugovor do 2026. godine dobio je podršku za svoj rad, završilo je s vjerom da će Hrvatska igrati u Njemačkoj.

05. ožujak 2024 04:07