StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSvjedočanstvo

Cure šokantni detalji posljednjih trenutaka života nastradalog Michalisa: ‘Brate, uboli su me, krvarim!‘

Piše dv
9. kolovoza 2023. - 20:22

Tragična smrt Michalisa Katsourisa i dalje je najvažnija stvar u grčkim medijima. Pojavljuje se sve više detalja o nesretnom 29-godišnjaku koji je ubijem u krvavom pohodu huligana koji se predstavljaju kao navijači Dinama kojima su pomagali navijači Panathinaikosa.

Posljednje Michalisove trenutke opisao je za televiziju ANT1 njegov prijatelj Christos. On je svoje svjedočanstvo počeo dirljivom porukom preminulom prijatelju:

- Oprosti, brate, nisam uspio. To ti želim poručiti.

Christos je bio u društvu s Michalisom kada je počeo napad Bad Blue Boysa, prenose Sportske novosti.

- Trčali smo kako bismo pokušali pobjeći i u jednom trenutku sam čuo Michalisov glas. ‘Brate, uboli su me, krvarim‘, rekao mi je.

Njih dvojica su uspjela zajedno pretrčati još 100-ak metara prije nego su pronašla sklonište ispred jedne crkve.

- On je cijelo vrijeme žestoko krvario, a s nama je bila i jedna djevojka s kojom smo zajedno sjeli u separe. Michalis je u jednom trenutku poželio leći, ali mu to nismo dopustili. Ta djevojka ga je cijelo vrijeme pazila, glumila je medicinsku sestru i radila je sve što je mogla.

Christos je u jednom trenutku na motociklu otišao potražiti pomoć.

- Nije bilo vozila hitne pomoći iako su je mnogi zvali. Koliko sam čuo policija nije dozvolila hitnoj pomoći ni vatrogascima da dođu 20-ak minuta. Ja sam slučajno uspio pronaći jedna privatna ambulantna kola i molio čovjeka da dođe kod stadiona, da ima puno povrijeđenih ljudi i da mi prijatelj umire. Tako je hitna pomoć došla do mjesta zločina.

Michalis je bio živ kada je hitna pomoć došla i pružena mu je prva pomoć, ali je uskoro podlegao ranama.

- On nikada nije nikoga povrijedio. Njegova ljubav prema AEK-u je bila ogromna, vidjela se u njegovom hodu, u svakom djeliću njegovog života. Momčad je obitelj i svi smo s tobom, brate. Ne spavamo već dvije noći - završio je svoje svjedočanstvo Christos.

03. svibanj 2024 11:39