StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTRAŠNA NESREĆA

Corriere della Sera objavio identitet hrvatskog para, vjenčali su se prije samo tri tjedna

Piše L.G./jl
4. listopada 2023. - 20:09

Talijanski Corriere della Sera piše kako su poginuli u stravičnoj nesreći autobusa kraj Venecije bili uglavnom mladi ljudi - Ukrajinci, Nijemci i jedna Hrvatica. Njihova rodbina stiže na prepoznavanje tijela, donosi Jutarnji list.

Zasad se zna da je živote izgubila 21 osoba, uključujući dvije i dalje nepoznate maloljetne te osam osoba koje su već identificirane. Među njima je pet ukrajinskih državljana: Ljubov Šiškarova (30), Irina Pašenko i Julija Niemova, Vasil Lomakin (70), Tetiana Beskorainova (65), Nijemac Siddarta Jonathan Grasse (28), kao i Hrvatica Antonela Perković, mlada žena u 20-ima, koja je bila na medenom mjesecu sa suprugom Markom Bakovićem.

Par se vjenčao prije tri tjedna u Splitu, a Veneciju su odabrali kao početnu stanicu na svom putovanju. Marko je teško ozlijeđen i hospitaliziran u bolnici u Venetu, na intenzivnoj njezi.

Poginuli supružnici u utorak su stigli u Veneciju, a oko 19.30 sati ukrcali su se u električni autobus koji je krenuo iz venecijanskog Tronchetta i zaputio se prema kampu Hu u Margheri, gdje su trebali provesti dio svog medenog mjeseca u Italiji.

Umjesto toga, dogodila se tragedija u autobusu koji se, vjerojatno zbog bolesti vozača, oteo kontroli i pao u petnaestak metara duboku provaliju, piše Corriere della Sera.

01. svibanj 2024 12:20