StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZABRINJAVAJUĆE

Čini se da će sutra zatvoriti tranzit kroz Neum?

Piše DV
28. lipnja 2020. - 14:47
Zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković je, povodom informacija da je na graničnom prijelazu Doljani 28. lipnja 2020. godine putnicima iz Bosne i Hercegovine onemogućen tranzitni prelazak kroz Republiku Hrvatsku prema Neumu, dala izjavu za Dnevni Avaz.
- S obzirom na informaciju i činjenicu da je građanima BiH onemogućen čak i tranzit kroz Hrvatsku, nesporno je da će ministarstvo na čijem sam čelu već sutra, prvi naredni radni dan, predložiti reciprocitet - rekla je. - Ovo čim prije jer Hrvatska ima puno veći broj novozraženih korona virusom, a značajno manje provodi testiranje - dodala je.
- Nije mi poznato zbog čega se Hrvatska odlučila na ovakve mjere, ali poznat je naš pozitivan odnos prema svim zemljama u okruženju kada je riječ o turizmu, poslovnim putovanjima i mogućnostima trgovinske razmjene u vremenima koja su do jučer za nas bila nepoznata, a to je vrijeme pandemije - priopćeno je iz kabineta Bisere Turković.
26. travanj 2024 15:07