StoryEditor
Hrvatska i svijetPOSKUPLJENJE

Cijene povisili Uber, Bolt i Cammeo: ‘Kap koja je prelila čašu je rast cijena goriva‘

Piše jutarnji list
20. listopada 2021. - 07:45

U moru poskupljenja na red su došle i taksi usluge koje su poskupjele kod dobrog djela pružatelja usluga. Taksi Cammeo od 15. listopada dignuo je cijene pa sad minimalna tarifa, umjesto 13, iznosi 16 kuna, a cijena za prijeđeni kilometar porasla je s 3,60 na 3,90 kuna, donosi Jutarnji.

Iz tvrtke su poručili kako je dizanje cijena posljedica pandemije i zatvaranja ekonomije uslijed kojih su značano narasle cijene energenata te sirovine.

- Sve se to prelilo i na autoprijevozničku branšu, a kap koja je prelila čašu je zasigurno nekontrolirani rast cijena goriva u prošlih nekoliko mjeseci - poručili su iz Cammea u kojem je iznos minimalne tarife poskupio za 23, a cijena za kilometar 8 posto. Ipak, dodaju kako njihovi korisnici koji usluge naručuju preko aplikacije poskupljenje praktično neće osjetiti jer im daju 20 posto na sve usluge, no nije jasno koliko dugo će se popusti odobravati.

Osim Cammea, porasle su cijene minimalne tarife kod Ubera i Bolta, a koje sad iznose 18 kuna. Prema informacijama koje su trenutno dostupne na internetu, minimalne tarife za Bolt i Uber u veljači 2020. iznosile su 13 kuna pa bi skok na 18 kuna bilo značajno poskupljenje.

Kako su pojasnili iz Bolta, nova cijena minimalne tarife je 18 kuna, cijena za kilometar je 4,30 kuna, a start 7.

Iz Ubera su poručili da nove cijene iznose 18 kuna za minimalnu tarifu, 9 za start, 0,75 po minuti te 3,90 za kilometar.

Radio Taksi Zagreb na svojim stranicama zasad i dalje ima stare cijene, a odgovor na pitanje planiraju li poskupljenja objavit ćemo čim ih dobijemo, donosi Jutarnji.

24. svibanj 2022 07:08