StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnestali splićanin

Čekaju se nalazi obdukcije tijela pronađenog u Dunavu, Matejev otac ipak nije odmah otišao u Beograd? ‘Stići će tek kada se utvrdi identitet‘

Piše PSD
19. svibnja 2022. - 10:25

NOVO 10:25 - Iako su se u srijedu pojavile informacije da je Nenad Periš krenuo za Beograd, reporterka N1 javlja da to nije točno i da će on stići u Srbiju tek kada se utvrdi identitet pronađenog tijela.

U Beograd su već stigli predstavnici zagrebačke policije koji su sa srpskim kolegama razmijenili operativne podatke iz istrage.

DNK materijal potreban za identifikaciju utezet je odmah po izvlačenju tijela mladića iz Dunava u Beogradu u srijedu i rezultati bi trebali biti poznati danas. Institut za sudsku medicinu napravit će i toksikološke analize, a na te rezultate moglo bi se čekati tjednima, javlja srpski N1.

RANIJE

Svaka istina je istina i s njom se moramo suočiti ja i moja obitelj, rekao je Nenad Periš, otac nestalog mladog Splićanina nakon što ga je srbijanski MUP jučer obavijestio da je u Dunavu pored Ade Huje, nizvodno od Beograda, nađeno tijelo mlađeg muškarca čija odjeća odgovara opisu onoga u što je bio odjeven njegov sin Matej Periš u noći nestanka 30. na 31. prosinca prošle godine, piše Jutarnji list. 

'Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći, pronađeni mladić odgovara opisu Mateja. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam zasad ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj', rekao je Nenad Periš koji se odmah zaputio iz Splita u Beograd.

image

Mjesto na Dunavu uz ponton gdje su pronašli tijelo za koje se sumnja da je nestali Matej Periš














 

Vlado Kos/Cropix

I sama policija koja je obavila očevid kaže da sve potvrđuje da je pronađen upravo Matej. Međutim, to će se kao i uzrok smrti sa sigurnošću moći utvrditi tek kad stignu nalazi obdukcije te toksikološke i DNK analize koji će biti napravljeni po ubrzanom postupku, javljaju srbijanski mediji.

Zajedno s MUP-om, tužiteljstvo bi trebalo obavijestiti javnost o rezultatima zatraženih analiza koje radi Institut za sudsku medicinu u Beogradu.

Tijelo je nađeno osam kilometara nizvodno od mjesta gdje je zadnji put viđen Matej Periš.

Podsjetimo, dvadesetsedmogodišnji Splićanin Matej Periš nestao je kada je bez jakne i novčanika s dokumentima i novcem istrčao iz beogradskog noćnog kluba 'Gotik' gdje je bio u provodu s prijateljima i od tada mu se gubi svaki trag.

U međuvremenu je MUP Srbije pregledom snimki sa svih nadzornih kamera i na temelju raspoloživih informacija, napravio potpunu rekonstrukciju njegova kretanja po izlasku iz kluba, o čemu je detaljno izviješten i MUP RH.

04. svibanj 2024 17:39