StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVIJESTI IZ SUSJEDSTVA

Bosna i Hercegovina otvara granice 1. lipnja, neki će u zemlju moći ući i prije tog datuma

Piše Dv
18. svibnja 2020. - 14:54
Do kraja ovog mjeseca mnoge mjere koje su na snazi u cijeloj BiH, zbog sprečavanja širenja koronavirusa, će se znatno ublažiti, a to podrazumijeva i otvaranje granica, povratak studenata na fakultete i slične promjene.
 
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija potvrdio je za Srpskainfo da će granice BiH biti otvorene od 1.lipnja, ali neki će u zemlju moći ući i prije toga, prenosi Oslobođenje.
 
“Poslovni ljudi iz inozemstva će državnu granicu moći prijeći već od ovog tjedna, uz obavezno poštovanje svih mjera koje definiraju zdravstveni radnici”, rekao je Tegeltija.
 
Prema njegovim riječima, Vijeća ministara će ovih dana imati ovu temu na dnevnom redu. Oni bi trebalo da izmjene Odluku o posebnim usvjetima za ulazak stranaca u BiH i tako dozvole ulazak i boravak u zemlji poslovnim ljudima iz inozemstva koji imaju važne poslovne obaveze u BiH.
 
Uvjet za to bit će da imaju potvrdu o negativnosti testa na virus SARS-COV-2 ovlaštenog laboratorija, ne stariju od 48 sati, te pozivno pismo kompanije u koju dolaze.
 
20. travanj 2024 09:57