StoryEditor
Hrvatska i svijetDEMANTIRALI MINISTRICU |

BOSANSKOHERCEGOVAČKA GRANIČNA POLICIJA Nije istina da Hrvatska ne dopušta našim državljanima niti tranzit do Neuma!

Piše Hrvoje Prnjak/SD
29. lipnja 2020. - 10:59
NeumCROPIX
Nakon što se ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković oglasila osudom posljednjih hrvatskih mjera prema BiH zbog širenja koronavirusa, u što je uvrstila i navodnu zabranu tranzita građana BiH kroz RH do Neuma, javili su se i iz Granične policije BiH.

I to kako bi demantirali – vlastitu ministricu!

"Obavještavamo javnost da je Granična policija BiH zaprimila informaciju od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, 28. lipnja 2020. godine, da je dopušten tranzit državljanima BiH koji putuju u Neum preko R. Hrvatske (MGP Doljani – MGP Metković)", prenosi "Dnevni Avaz".

"Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 25. lipnja 2020. godine, propisano je da su državljani BiH koji odlaze u RH dužni boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku.

Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u RH tranzitiraju kroz BiH, Kosovo, Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

Obavještavamo sve građane da prate službene informacije mjerodavnih institucija, a sve informacije o uvjetima i prelascima državne granice možete pronaći i na službenoj instagram stranici Granične policije BiH, kao i na službenoj stranici Granične policije BiH, kako se ovakve dezinformacije ubuduće ne bi pojavljivale" - navodi se u odgovoru Granične policije BiH na pitanja koja im je poslao "Dnevni Avaz".

Podsjetimo, ministrica Turković je za ponedjeljak najavila protumjere za Hrvatsku nakon što je, kako je kazala, građanima BiH onemogućen tranzit kroz RH prema Neumu.
14. svibanj 2021 12:58