StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZADARSKI NADBIKSUP I PREDSJEDNIK HBK MONS. ŽELIMIR PULJIĆ

BIVŠI DUBROVAČKI BISKUP ČESTITAO MILANOVIĆU Vi i dosadašnja predsjednica hrvatskoj ste javnosti uputili zdravu, čestitu, korektnu i odgojnu poruku

8. siječnja 2020. - 14:30

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić čestitao je u srijedu novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću od kojega očekuje zaštitu nacionalnih, vjerskih i obiteljskih vrijednosti i donošenje mudrih odluka na dobro svih građana.

Predsjednička dužnost, napominje Puljić, uključuje čast, obvezu i odgovornost donositi mudre i razborite odluke na dobro i boljitak svih građana.

"Iskazano povjerenje daje Vam dobre mogućnosti da pridonesete osnaživanju demokracije, promicanju općega dobra i temeljnih vrijednosti na kojima počiva svako zdravo i napredno društvo. A to su poštivanje dostojanstva svake osobe, promicanje slobode i jednakosti svih ljudi, te zaštita nacionalnih, vjerskih i obiteljskih vrijednosti", navodi Puljić u čestitki.

Pozivajući se na riječi pape Franje, ističe kako "zdravo i napredno društvo ne zaboravlja one koji su slabi, ugroženi, koji su 'na rubu' pa im je potrebna pomoć i podrška društva".

Puljić posebno pozdravlja gestu oboje predsjedničkih kandidata koji u izbornoj noći jedno drugom čestitali, zahvalili i nisu dopustili zvižduke protukandidatu."Bila je to zdrava, čestita, korektna i odgojna poruka koju ste kao odgovorni nositelji državničke službe, Vi i dosadašnja Predsjednica, uputili hrvatskoj javnosti", ističe Puljić.

Dodaje da će ga na novoj dužnosti pratiti i molitva Katoličke crkve.

"U odgovornoj službi i zadatku na dobro svih ljudi naše države pratit će Vas i molitva Crkve koja redovito uključuje i državne poglavare kako bi se 'Božjom milošću ostvarivalo blagostanje naroda, siguran mir i sloboda vjere', ističe Puljić u čestitki Milanoviću.

Inače, sadašnji dubrovački biskup mons. Mate Uzinić već je čestitao Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika.

Vezane vijesti


Biskup Uzinić čestitao Milanoviću na izboru za predsjednika

04. svibanj 2024 01:49