StoryEditor
Hrvatska i svijetODRŽANA SJEDNICA ŽUPANIJSKOG ODBORA

BAČIĆ OTVOREN ZA KANDIDATURU Najbolje rješenje za HDZ je Andrej Plenković, stranka nakon unutarstranačkih izbora mora izići snažnija!

Piše PSD.
2. veljače 2020. - 20:00

U prostorijama hotela Lero održana je sjednica Županijskog odbora Hrvatske demokratske stranke Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je sudjelovao predsjednik stranke Andrej Plenković. Uz njega, sjednici su prisustvovali Nina Obuljen Koržinek, Dubravka Šuica, Frano Matušić, Nikola Dobroslavić, Mato Franković i brojni drugi članovi HDZ-a iz cijele Županije.

Sjednica je bila zatvorena za predstavnike medija, a po njezinom završetku, novinarima se obratio predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić.

- Završila je zajednička sjednica Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije s Gradskim odborom HDZ-a grada Dubrovnika na kojemu je bio nazočan i predsjednik HDZ-a. Na sjednici smo raspravili predstojeće unutarstranačke izbore u smislu tehničke pripreme i provedbe na razini naše Županije, a u drugom dijelu nas je predsjednik Vlade i predsjednik HDZ upoznao s aktualnom političkom situacijom, projektima koje Vlada u ovom trenutku provodi, a sve se održalo u prigodi proslave blagdane Svetog Vlaha i Dana grada Dubrovnika tako da ocjenjujem da su članovi stranke koji su bili nazočni samom sastanku zadovoljni i da ulazimo u unutarstranačku izbornu utakmicu. Stav je čitavog Županijskog odbora da stranka mora provesti jasne, transparentne, pravične, demokratske izbore u kojima bi pristup toj izbornoj utakmici od strane svakog kandidata bio jednak, neovisno koju dužnost u ovom trenutku obnaša u HDZ-u. Uvjeren sam, a takav je i stav Županijskog odbora pa i Gradskog odbora HDZ-a, da će stranka nakon ovih izbora izići još snažnija. U tom smislu nas je predsjednik stranke upoznao i zatražio da vodimo računa da nas nakon ovih unutarstranačkih izbora očekuju parlamentarni izbori i da je samo jedan HDZ - i prije izbora i nakon izbora - i da u toj izbornoj utakmici vodimo računa da stranku promoviramo kao demokratsku stranku koja će nakon ovih izbora imati kapacitet i pobjedu na parlamentarnim izborima, kazao je Bačić.

Na pitanje novinara planira li se kandidirati za potpredsjednika stranke, Bačić je odgovorio:

- Ja sam u timu s Andrejem Plenkovićem već punih 10 godina i znamo se i vrlo usko surađujemo svih deset godina i tu sam s njime od prvoga dana. Konačnu odluku o tome ćemo donijeti u idućih par dana. Kao što vam je poznato, imam njegovu potporu i bez te potpore ne bih bio ni predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, a jednako tako i on ima moju potporu od prvoga dana kad se kandidirao. Ja sam vjerojatno jedan od prvih koji ga je podržao i  2016. nakon izvanrednih izbora. Prema tome, ta naša suradnja traje već dugi niz godina, a konačnu ćemo odluku donijeti ovih dana. Otvoren sam za kandidaturu, ali o tome ćemo još imati nekoliko sastanaka. Želimo doista izići s timom koji će omogućiti pobjedu i Andreju Plenkoviću i ovakvom njegovom viđenju vođenja Hrvatske demokratske zajednice, kazao je Bačić te nastavio:

-  Kao što znate, već su čelnici Županijske organizacije HDZ-a ove Županije i grada Dubrovnika i drugih jedinica lokalne samouprave dali izričitu potporu Andreju Plenkoviću. Međutim, ne želim dovoditi u pitanje kredibilitet Županijske organizacije, Županijskog odbora HDZ-a. Ne mislim da je potrebno da se gradske, županijske, općinske i inače organizacije Hrvatske demokratske zajednice izjašnjavaju o potpori. To može biti potpora pojedinca, dužnosnika i ona je, po meni, dobro došla. Ali, na ovim izborima ne sudjeluje samo Županijski odbor, sudjeluje i pravo biranja ima svaki član HDZ-a i neka svaki član HDZ-a na ovim izborima svojom voljom odluči koje je najbolje rješenje za Hrvatsku demokratsku zajednicu. Ako ste me već pitali, za mene je najbolje rješenje za Hrvatsku demokratsku zajednicu najbolji kandidat koji je elektivan na parlamentarnim izborima. Jer, posve je logično da osoba koja vodi HDZ mora imati potencijal pobjede na parlamentarnim izborima, a ja sam to rekao. Kad sad gledam sve one koji se kandidiraju na ovim izborima, za mene uopće nema dvojbe da je to Andrej Plenković, zaključio je Bačić.  

loading...

Izdvojeno

04. lipanj 2020 03:39