StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRadosne vijesti

Baby boom u hrvatskoj bolnici, u jednome danu veliki broj poroda, pa čak i trojki: ‘Ovo se dogodi jednom u životu‘

Piše dv
28. rujna 2023. - 08:59
Dvije trudnice na njih tisuću rađaju trojke, a u zagrabačkoj bolnici KBC Sestre milosrdnice jučer je rođeno dvoje trojki (ilustracija)Božidar Vukičević/Cropix

Rođenje djeteta velik je i sretan događaj, čak i kada nije demografska kriza. A kada se rode blizanci ili čak trojke, radost je još i veća, da se ne govori o većem broju trojki. A one su se jučer rodile u KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu.

"Ovo je mali raritet da su se unutar 24 sata porodile dvije žene koje su nosile trojke tako da smo zaista svjedočili događaju koji se događa jedanput za cijelog možda radnog vijeka. Ako gledamo po broju djece cijeli protekli dan, bio je pravi mali baby boom kod nas u bolnici. Bilo je puno i blizanaca. Inače učestalost blizanačke djece je negdje oko 30 žena na tisuću trudnica, a trojki dvije trudnice na njih tisuću", rekao je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo Krunoslav Kuna, piše Dnevnik.hr.

Nove majke trojki odmarale su se od poroda, dok su druge već držale djecu u rukama. "Drugo je dijete neopisiv osjećaj, presretna sam. Umorna, iscrpljena, ali presretna!", kazala je Jelena.

"Ne znam, teško je opisati riječima! Stresno, možda je najlakše tako reći. Šokantno, ali lijepo", opisao je otac Zdravko.

U nizu negativnih događanja kojima smo izloženi ovakve vijesti donose dobre vibracije i vraćaju optimizam, ne samo roditeljima i porodničarima, nego i šire.

27. travanj 2024 22:23