StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetbila je izvan sebe

Austrijska turistkinja digla bizarnu tužbu po povratku s Jadrana, sudac joj morao objašnjavati što su plima i oseka!

Piše Vijesti SD
20. srpnja 2023. - 09:01

Bečki odvjetnik Eike Lindinger, čovjek koji već tri desetljeća zastupa turoperatere u razgovoru za austrijske medije prisjetio se nekih anegdota s turistima, a između ostalog u s novinarima spomenuo je i turistkinju koja je odlučila dići tužbu jer je morala "juriti" za Jadranskim morem.

Kako to prenosi portal Krone, ta se žena iz talijanskog Grada (gradića smještenog nasuprot Piranskom zaljevu) u domovinu vratila izvan sebe jer, taman kad je poželjela otići na kupanje, mora "nije bilo".

Morala je za njim hodati nekoliko metara, pa se osjetila obmanutom fotografijama iz turističkih prospekata.

"Kada se vratila kući, Austrijanka je odlučila otići na sud i tužiti zbog upropaštenoga veselja tijekom godišnjeg odmora.

Slučaj je odbačen, a sudac je toj gnjevnoj gospođi morao objašnjavati fenomen plime i oseke", prepričao je tu anegdotu Lindinger, dok je Krone prenio još jedno njegovo iskustvo, pritužbu neke turistkinje koja se naljutila kada u Ankari nije mogla vidjeti more!

"Susreo sam se s raznim bizarnim slučajevima. Turisti su često znali očekivati visoke odštete kada bi se vraćali nezadovoljni s ljetovanja, ali rijetko kada se događalo da bi im novac bivao vraćen u potpunosti. Uglavnom su uspijevali ishoditi oko pet posto od ukupnih iznosa", kazao je za Heute.

"Ako vas već nešto smeta i s nečim ste razočarani, nedostatak prijavite na licu mjesta i obavijestite organizatora putovanja kako bi imao priliku otkloniti taj problem. Ako cijelo vrijeme šutite i krenete u reklamaciju tek nakon povratka, izuzetno je teško ishoditi povrat", rekao je Lindinger.

22. veljača 2024 12:08