StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSDP-ov ZASTUPNIK IZ DUBROVNIKA

ARSEN BAUK Dužnosnici HDZ-a usvojili su prvi dio izreke 'Obliti privatorum...' s Kneževa dvora. Zaboravili su privatno prikazati u imovinskim karticama

Piše bLU
2. veljače 2020. - 16:09
Aferu s manjkavim imovinskim karticama ministara hrvatske Vlade komentirao je danas u Dubrovniku šef Kluba saborskih zastupnika SDP-a Arsen Bauk:

- Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa na svojim web stranicama ima isti natpis kao i u Kneževu dvoru 'Zaboravimo privatno, okrenimo se javnom'. Dužnosnici HDZ-a su usvojili onaj prvi dio o privatnom, na način da su zaboravili privatno prikazati na imovinskim karticama. Što se tiče rada institucija u ovakvim slučajevima, posebno u onome što se ne može objasniti logičnim načinom stjecanja, tu su Porezna uprava i organi represivnog aparata. A imovinske kartice su javne upravo zato da javnost, mediji i ostali mogu provjeriti jesu li političari ono što su stekli točno prijavili. To je u Hrvatskoj trenutačno očito dobro postavljeno, kad javnost toliko interesira imovina političara. Mislim da će zbog toga političari ubuduće više obraćati pažnju na Povjerenstvo. Dok je premijeru Plenkoviću išlo malo bolje nego sada, s visine se obraćao Povjerenstvu, prijetio da će mu smanjiti ovlasti, ali sad baš i nije takav - ustvrdio je Bauk i nastavio:

- Ne vidim što treba rješavati oko imovinskih kartica. Treba samo poštovati proceduru, to se vidi u ovim situacijama kad su ministri morali napustiti funkcije zbog načina kako su prijavili ili nisu prijavili imovinu u karticama. Sustav kartica funkcionira kako treba. A to je da netko tko logično ne može objasniti podrijetlo svoje imovine, više neće biti na funkciji koju je obnašao – rekao je Arsen Bauk.

Komentirao je i unutarstranačke izbore u HDZ-u.

- Meni je to važno, ipak se bira vođa opozicije u sljedeće četiri godine. Podržavam ono što je rekao gospodinu Brkić, da se vrati dite materi. A ćaća je već u Remetincu – zaključio je SDP-ov saborski zastupnik.
09. svibanj 2024 03:33