StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRIPREMATE LI BUDŽET?

Apple uskoro predstavlja novu generaciju iPhonea, dosta detalja je već procurilo, ali očekuju se i iznenađenja

Piše jutarnji list
14. rujna 2021. - 17:58

Napokon je stigao dan iPhonea: s početkom u 19 sati po hrvatskom vremenu Apple će na virtualnom događaju predstaviti novu generaciju svog pametnog telefona, kao i nekoliko drugih uređaja, donosi Jutarnji.

Kao i kod praktički svih prezentacija novih smartphonea, već je odavno procurila većina detalja o iPhoneu 13 (osim možda najosnovnijeg detalja - naime, hoće li se doista tako tako zvati, jer Amerikanci prilično ozbiljno tretiraju praznovjerje povezano s tim brojem). Curenje informacija iz proizvodnog lanca uglavnom je prilično precizno, premda uvijek treba ostaviti nešto prostora za iznenađenja.

No, ako sve ostane prema najavama, iPhone 13 neće biti tako uzbudljiv skok kao što je to bio iPhone 12 sa svojim kockastim dizajnom. Izgled uređaja trebao bi uvelike ostati isti, a ponovno bi na tržište trebala doći četiri modela - regularni, Mini, Pro i i Pro Max. Skuplji modeli trebali bi dobiti zaslon izrađen u tehnologiji LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide), što je vrsta OLED ekrana koji troši manje energije i koji bi mogao napokon omogućiti da iPhone ima karakteristiku koju čak i prilično jeftini Android uređaji imaju već dulje vrijeme - "Always On Display" te višu frekvenciju osvježavanja ekrana, donosi Jutarnji.

23. travanj 2024 08:06