StoryEditorOCM

Anthony Kalik se vratio u Hajduk: Trenutno nema sretnijeg čovjeka na svijetu od mene. Vratio sam se kući

Piše Frane Vulas/sd
26. kolovoza 2022. - 17:50

Anthony Kalik vratio se u Hajduk. Sapunica oko povratka veznjaka na Poljud i prijeporima na liniji Gorica-Hajduk koja je danima zabavljala hrvatsku sportsku javnost dobila je napokon očekivano rješenje. Dva kluba konačno su našla zajednički jezik, vjeruje se negdje na razini 200 tisuća eura odštete, a 24-godišnjak će karijeru nastaviti tamo odakle je prije dvije i pol godine i stigao u Goricu. Kalik je potpisao ugovor do 2026. godine i nosit će dres s brojem sedam, piše Slobodna Dalmacija.

Australcu porijeklom s Korčule koji je igrač Hajduka bio u razdoblju do 2016. do 2020. godine i na nozi ima tetoviran grb Hajduka ispunila se velika želja o povratku u bijeli dres. Proteklih dana iz Gorice su prijetili Hajduku povlačeći mogućnost potezanja pravne zaštite zato što je navodno splitski klub vabio igrača kada to nije smio, dok je imao ugovor s Goricom do kraja sezone. Međutim, kako se bližio kraj prijelaznog roka bilo je jasno da Gorici prijeti mogućnost da nezadovoljan igrač ostane u klubu, a Gorica u budućnosti bez potencijalne ikakve odštete jer bi na zimu ušao u posljednjih pola godine ugovora kada je mogao pregovarati s drugim klubovima o prelasku slobodnih papira idućeg ljeta. Na Poljudu će Kalik opet raditi s Valdasom Dambrauskaskom koji mu je u jednom periodu bio trener i u Gorici.

- Trenutno nema sretnijeg čovjeka na svijetu od mene. Vratio sam se kući i jedva čekam početi trenirati i igrati. Ovim putem zahvaljujem se i Gorici na svemu, tamo sam dosta narastao kao igrač i kao čovjek. Uvijek sam znao da ću se vratiti na Poljud jednog dana. Za Hajduk ću dati sve, navijači mogu od mene očekivati borbenost i da ću ostaviti srce na terenu. Plus je to što sam sada počeo više asistirati i zabijati što prije nisam tako često radio. Nadam se da ću pomoći i u tom segmentu. Dolazim ovdje spreman boriti se za titulu, znam koje su ambicije kluba, svjestan sam koliko ljudi to čeka, ekipu imamo i možemo to ostvariti - istaknuo je Kalik na povratku u Hajduk.

Kalik pravo nastupa ima već u nedjelju u derbiju u Osijeku.

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius također je u Gorici pod svojom kapom imao Kalika.

- Radi se o profilu veznog igrača s osnovnim pozicijama centralnog i ofenzivnog veznog te smo ciljano na tržištu tražili igrača takvih kvaliteta. Odlučili smo se za Anthonyja prvenstveno jer posjeduje kvalitetu za našu momčad te sam siguran da će nam donijeti neophodnu širinu i kvalitetu u veznoj liniji. Također je važno napomenuti da sukladno strategiji Kluba da u hajdučku obitelj vraćamo još jednog igrača koji posjeduje hajdučke vrijednosti - objasnio je Nikoličius.

Nakon što se saga oko Kalika završila, javnost intrigira mogućnost još jednog veznjaka povratnika, Filip Bradarić koji je na pragu razlaza s Al Ahlijem iz Saudijske Arabije trenutno boravi u svom Splitu.

20. travanj 2024 11:47