StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetteške optužbe na račun oporbe

Andrej Plenković: ‘Nećemo šutjeti! Imamo dokaze što su SDP-ovci radili prije ulaska u Schengen, sve su snimili dronovi‘

Piše Krešimir Žabec/JL
22. rujna 2023. - 14:13

Hrvatska neće slati vojsku na granicu u borbi protiv migranata i nikad nećemo postaviti žicu prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini - izjavio je danas premijer Andrej Plenković.

Prema njegovim riječima, na zaštiti vanjske granice Europske unije angažirano je 6500 pripadnika policije i to je sasvim dovoljno. No, naglasio je, Hrvatska očekuje veći angažman policije Bosne i Hercegovine u nadzoru izlaska ljudi iz susjedne zemlje. Prema njegovim riječima, Hrvatska ima minorne probleme s migrantima u odnosu na Italiju, Francusku, Njemačku, donosi Jutarnji list.

A potom je iznio teške optužbe na račun SDP-a i Možemo! Optužio ih je da su se žestoko borili protiv ulaska Hrvatske u Schengen. On tvrdi da su SDP-ovi zastupnici u Europskom parlamentu uspjeli angažirati europske zastupnike socijalista iz Italije ‘da nam fabriciraju incidente na granici, nastojeći isprovocirati reakciju hrvatske policije u vremenu pristupanju u Schengen, mi smo to spriječili‘.

Plenković tvrdi kako postoje dokazi o tome, video snimke napravljene dronovima.

- Mi o tome više nećemo šutjeti - naglasio je Plenković. Također je optužio vodstvo Možemo! da je u suradnji Centrom za mirovne studije aktivno radio da Hrvatska ne uđe u Schengen.

28. travanj 2024 07:45