StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNarugali mu se

Aleksandar Vučić ponudio mladima od 16 do 30 godina po 100 eura pomoći, a sprdnja s njim i novcem užarila društvene mreže

Piše PSD
30. prosinca 2021. - 15:58

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na godišnjoj konferenciji novčanu pomoć za sve mlade od 16 do 30 godina, a njihove reakcije na društvenim mrežama i više su nego urnebesne, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zato će, dodao je on, svi mladi koji su napunili 16 godina i imaju osobnu kartu do onih koji će 2022. godine napuniti 30 godina ili imati nepunih 30 godina, imati pravo prijaviti se za novčani iznos do 100 eura, piše Selena Ribić za Nova.rs.

image
Poslovično ozbiljni i darežljivi Aleksandar Vučić poslovično bi se mogao iznenaditi komentarima ciljane skupine

 
Andrej Isaković/AFP

Mladi na mrežama već smišljaju "kako potrošiti te silne novce" – a neki su smislili i strategiju kako da 100 eura pretvore u 400.

Ima onih koji su još skeptični oko toga tko će na kraju biti ti "mladi".

Studenti su dodatno motivirani da se "obogate".

I na Redditu mladi su dijelili planove, a svjesni su kako se očekuje da daju nešto zauzvrat. Na primjer – potpunu promjenu stavova i doživotnu potporu aktualnoj vlasti, izvještava Nova.rs.

Među brojnim komentarima "Lepi Indijanac", primjerice, piše na Twitteru: "Kladionice i kockarnice trljaju ruke od Vučićevih 100 evra djeci od 19 do 29 godina".

"Wannabe Engineer" oglasio se na Redditu: "Oh, sto evrića. Ovo totalno okreće moj stav prema aktuelnoj vlasti, sada ću glasati za njega doživotno. Hvala puno na novčanoj pomoći, sada konačno mogu da steknem finansijsku nezavisnost otvaranjem nekog biznisa."

Ne treba sumnjati da će duhovitih i ironičnih komentara biti još i da je Vučićeva mjera izazvala pozitivan učinak i prije nego je krenula, nadahnula je, nasmijala i kritički izazvala ne samo mlade ljude.

23. travanj 2024 23:55