StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSUZE NA MIROGOJU

Akijeva kći Edina rasplakala je sve na sprovodu: Ajde begaj, tako si mi govorio! Begaj tata, jer im je dosadno gore bez tebe. Ostaje mi utjeha što si mi rekao to jutro... Samo ti, tata

Piše M.P.
27. siječnja 2022. - 16:23

Posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog obojile su snažne emocije, jecaji brojnih okupljenih, suze sina Kristijana i Huseina Hasanefendića, tuga neizmjerna, donosi Slobodna Dalmacija.

Ali govor Akijeve kćeri Edine nešto je o čemu brojni pišu i komentiraju ga.

Bio je kratak i dirljiv, svjedoci pričaju da je rasplakao mnoge.

"Tata, tako nam je malo trebalo. Jedan zagrljaj, tvoj pogled. Ostaje mi utjeha što si mi rekao to jutro, prije nego što si zauvijek zaspao...

Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali da je teško biti veliki čovjek. Tvoje srce se razboljelo, ali je do zadnjeg kucalo i bilo veliko za sve ljude dobre volje.

Hvala ti tata što si me naučio da je čovjek malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio! Begaj tata, jer im je dosadno gore bez tebe. Samo da znaš, samo ti tata, i nitko kao ti. Volim te tata" - izgovorila je Dina i ganula okupljene.

image
Ronald Goršić/Cropix


Aki Rahimovski se ženio tri puta. Iz prvog braka ima sina Kristijana Rahimovskog, a iz drugog kći Edinu, zvanu Dina, u tom je braku sa suprugom Ingrid bio dugo, desetljećima.

Svoj je stav o potrebi za privatnošću ovako jednom objasnio:

"Privatni život treba ostati privatni. Moja supruga nije tražila eksponirati se uz mene i zaista, svaki put kada se pojavimo na nekom događaju, fotografi znaju da se ona ne voli slikavati, i ne slikaju nas.

Novac nije bitan. Najvažnija je obitelj. Kad primim svoje unuke, shvatim što je najvažnije na svijetu. Nisu to novci, to je obitelj".

image
Sin Kristijan Rahimovski
Ronald Goršić/Cropix


Rekao je da Ingrid nikad nije bila ljubomorna na ljubavne pjesme koje je pjevao:

"A ne, ne. To je sve Husovo maslo, on piše pjesme, ja ih samo otpjevam. Morate njega pitati što misli kad ih piše. Da vam kažem, ja sam zaljubljen u suprugu kao i prvog dana. Ona je istrpjela najveći dio života glazbenika i ja sam joj zahvalan na tome".

Prije dvije godine, u 65. godini, Aki je dobio treće dijete, kćer.

Mediji su tada javili da je frontmen Parnog valjka dobio djevojčicu Antoniju sa znatno mlađom, 37-godišnjom Slovenkom Barbarom Vesel, zdravstvenom tehničarkom.

image
Marko Todorov/Cropix


Djevojčica je nedavno navršila dvije godine. Aki i Barbara uspijevali su vezu držati dalje od očiju javnosti, a doznalo se da su većinu vremena zajedno provodili u susjednoj Sloveniji. 

19. travanj 2024 22:10