StoryEditor
Crna kronikaPROMETNO IZVJEŠĆE

Župljanin kažnjen s 13 tisuća kuna, u Dračama teže ozlijeđeni u sudaru

Piše DV
26. kolovoza 2019. - 12:54
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 28 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 7 osoba je teže, a 12 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 13 prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1007 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 549 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 57 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 22 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 17 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 84 mjere koje su poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 113 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,00 g/kg zabilježena je u gradu Ploče

Najveća koncentracija alkohola od 2,00 g/kg izmjerena je u utorak, 20. kolovoza 36-godišnjaku koji je na području Ploča izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom nakon čega je napustio mjesto događaja prije dolaska policije. Uskoro je pronađen i alkotestiran te je, zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja.
Zbog počinjenih prometnih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Najveća novčana kazna izrečena je 57-godišnjaku iz Župe dubrovačke

Najveća novčana kazna u iznosu od 13 tisuća kuna izrečena je 57-godišnjaku koji je u utorak, 20. kolovoza, u Kuparima u Župi dubrovačkoj, pod utjecajem alkohola od 1,72 g/kg osobnim vozilom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Prometna nesreća s teže ozlijeđenim osobama

U popodnevnim satima u petak, 23. kolovoza, u Dračama na Pelješcu, došlo je do prometne nesreće u kojoj su tri osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena. Prometnu nesreću je izazvao 54-godišnji državljanin BiH koji je započeo pretjecati vozilo ispred sebe u trenutku kada se u fazi pretjecanja već nalazilo vozilo za specijalne namjene koje se kretalo iza njega, uslijed čega je došlo do udara ova dva vozila, a vozilo za specijalne namjene je potom udarilo i u dva parkirana vozila i betonski zid.
Teže ozlijede zadobilo je troje putnika iz vozila za specijalne namjene, dok je vozač navedenog vozila lakše ozlijeđen.
Zbog izazivanja prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama policija protiv 54-godišnjeg državljanina BiH nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu, stoji u izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
loading...

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 02:36