StoryEditorOCM
Crna kronikaNepravomoćno

Ženu usmrtila metalna vrata u dvorištu, obitelj će dobiti milijunsku odšteta! Sud odlučio da djecu poginule treba obeštetiti tvrtka koja je vlasnik tih vrata

Piše dv
7. studenog 2022. - 19:08

Obitelji žene (37) koja je poginula nakon što su na nju pala teška metalna dvorišna vrata koja su iskočila iz vodilice dosuđena je odšteta od 1,3 milijuna kuna, piše Danica.hr, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Sud je u ponedjeljak presudio kako petero članova obitelji nesretne žene ima pravo na odštetu koju im mora isplatiti bjelovarska tvrtka Vodotehna koja se koristila vratima i dvorištem. Presuda je nepravomoćna i Vodotehna će se na nju vjerojatno žaliti.

Žena, inače zaposlenica Kliničke bolnice Dubrava, poginula je u nesreći u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u Ulici bana Jelačića u Križevcima u rujnu 2014. godine. Žena je s dvoje djece živjela u zgradi u čijem je prizemlju bio skladišni prostor Vodotehne.

Riječ je o velikim metalnim vratima dužine 6,6 metara, visine dva metra i težine oko 600 kilograma. Nesreća je potresla cijeli kraj jer su djeca ostala i bez majke nakon što im je prije te tragedije preminuo otac.

“Po ocjeni suda, za štetu koja je nastala padom predmetnih vrata odgovara Vodotehna kao njihov vlasnik s obzirom da vrata predstavljaju opasnu stvar te je tuženik Vodotehna dužan naknaditi nastalu štetu”, zaključila je sutkinja danas u nepravomoćnoj preusudi.

Postane li presuda pravomoćna, obitelj bi mogla dobiti i više od 2 milijuna kuna s obzirom da se na dosuđeni iznos obračunavaju kamate od dana podnošenja tužbe tijekom 2016. godine. Protiv odgovorne osobe u Vodotehni bio je pokrenut i kazneni postupak, ali prijava je na koncu odbačena kao neosnovana

03. svibanj 2024 07:08