StoryEditorOCM
Crna kronikaOpasna elektronička pošta

Zbog online prijetnji gradonačelniku Matu Frankoviću priveden 58-godišnjak

Piše DV
17. prosinca 2022. - 14:27

U Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku priveden je i ispitan 58-godišnjak osumnjičen da je mailom uputio “ozbiljnu prijetnju dužnosniku jedne jedinice lokalne samouprave”. Neslužbeno se doznaje da su prijetnje bile upućene dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovnika objavilo je o ovom slučaju posebno priopćenje:

- U Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, uz kaznenu prijavu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, priveden i ispitan hrvatski državljanin (1964.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 58-godišnjak elektroničkom poštom uputio ozbiljnu prijetnju dužnosniku jedne jedinice lokalne samouprave.  

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora na temelju čl. 123. st. 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor”, navodi se u priopćenju.

Neslužbeno se doznaje kako je osumnjičeni policiji otprije poznat, a gradonačelnik Dubrovnika se navodno našao na meti više njegovih mailova uvredljivog sadržaja.

26. travanj 2024 18:28