StoryEditorOCM
Crna kronikaRJEŠENJEM SUCA ISTRAGE |

ZBOG MOGUĆEG BIJEGA I NOVIH KRAĐA Istražni zatvor kradljivici koja je orobila Francuskinju

Piše Ahmet Kalajdžić
2. listopada 2020. - 14:21
Zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo krađe, sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor mlađoj punoljetnici, nezaposlenoj A.H. (20) iz Banja Luke, inače rođenoj u Rimu.
Istražni zatvor je određen prema prijedlogu dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva, a sumnja se temelji na identifikaciji A.H. iz snimaka nadzornik video- kamera. Naime, iz snimaka je vidljivo kako je djevojka 8. kolovoza ove godine oko 17,10 sati na Stradunu pokrala francusku državljanku C.M.G.P.

Krađa je počinjenana nakon što je Francuskinju neko vrijeme pratila da bi joj u zgodnom trenutku, na skalinima između Straduna i Vrata od Pila prišla s leđa. Zaklonivši lijevom rukom svoju desnu ruku da se ne vidi kako je povukla patent- zatvarač torbe koju je Francuskinja nosila o ramenu, A.H. je brzim i uigranim potezom izvukla njezin kožni takuin crne boje. Kako smo doznali, u novčaniku su se nalazili kreditna kartica, vozačka dozvola i osobna iskaznica te 9100 kuna i 1000 eura u raznim apoenima.

Nakon ospješno "obavljenog posla", A.H. se okrenula i vratila na Stradun dok je Francuskinja produžila ka Vratima od Pila, na Brsalje. Suočena s nadzornim snimcima, A.H. je priznala počinjenu krađu, a valja reći i to da je dubrovačko Općinsko državno odvjetništvo A.H. slalo pozive u Banja Luku, ali joj pozivi nisu bili uručeni te su stizali uz naznaku "primalac nepoznat, na naznačenoj adresi živi obitelj majke".

Usljed činjenice da je A.H. već osuđivana za kazneno djelo krađe, da je nezaposlena i bez zanimanja i uslijed bojazni da može nastaviti slična kaznena djela ili piobjeći s teritorija Hrvatske kako bi izbjegla vođenje kaznenog postupka, na prijedlog ODO Dubrovnik sudac istrage joj je odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana.
26. travanj 2024 10:14