StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDAN U NOTESU POLICIJE:

ZAUSTAVLJEN U ŽRNOVU Pijani vozač ‘hyundaia‘ imao 2,32 promila alkohola u krvi

Piše dv
1. ožujka 2021. - 13:20

Tijekom proteklog tjedna, na području Policijske uprave dubrovačko- neretvanske zabilježeno je ukupno šest prometnih nesreća od kojih su tri s ozljeđenim osobama. U tim su nesrećama dvije osobe zadobile teške, dok je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Tijekom kontrola prometa policijski službenici su počiniteljima prometnih prekršaja izrekli ukupno 437 kazne od kojih 236 osoba zbog prekoračenja maksimalno dopuštene brzine kretanja, 49 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, 6 osoba zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, 14 zbog nepropisnog pretjecanja i 30 zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Kako doznajemo, najveća koncentracija alkohola od 2,32 promila izmjerena je u nedjelju 28. veljače popodne otočaninu (47) koji je tijekom redovne kontrole prometa u naselju Žrnovo zaustavljen u hyundaiu dubrovačkih registaracija. Vozač je isključen iz prometa, nakon čega je do otrežnjenja proveo u posebnoj prostoriji Policijske postaje Korčula. Protiv njega je podnesen i optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu na iznos od 10.000 kuna, što je ujedno i najveća novčana kazna koja je izrečena u proteklom tjednu.

Vozaču osobnog vozila izrečena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Na 'zebri' teže ozlijeđena pješakinja

Jučer, odnosno u nedjelju 28. veljače se dogodila i prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđena jedna osoba. Do nesreće je došlo nešto prije 17 sati u ulici Od izvora u Novoj Mokošici kada je teže ozlijeđena pješakinja (41) u trenutku dok je prelazila 'zebru', odnosno obilježeni pješački prijelaz. Na nju je naletje

Do prometne nesreće je došlo kada je 69-godišnja vozačica osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka vozilom naletjela na spomenutu pješakinju koja je u tom trenutku kolnik navedene ceste prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Uslijed naleta pješakinja je zadobila teže tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

24. travanj 2024 01:57