StoryEditorOCM
Crna kronikaEpilog sukoba na trajektnom pristaništu Orebić

Zaposlenik lučke uprave nudio bogatu nagradu za lažno svjedočenje, no nije sve pošlo kako je planirao...

Piše dv
23. kolovoza 2023. - 11:57

Nakon incidenta u trajektnoj luci Orebić koji je kulminirao sukobom putnika s redarom Lučke uprave, o slučaju se oglasila i PU dubrovačko-neretvanska koja je izvijestila kako je kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston 25-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo ‘Sprječavanje dokazivanja‘.

image

Policija je potvrdila da se incident dogodio

Čitatelj

Naime, tijekom poslijepodnevnih sati u petak, 18. ožujka, osumnjičeni je, raspoređujući vozila na trajektnom pristaništu u Orebiću, ušao u verbalni sukob s 64-godišnjim putnikom zbog nesuglasica oko ukrcajnog reda, o čemu je Dubrovački pisao prošlog vikenda.

Budući je utvrđeno kako su tijekom navedenog sukoba obojica muškaraca međusobnim vrijeđanjem i vikom narušavali javni red i mir prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Bračni par putnika je, podjsetimo, osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka htio ući na trajekt "Ston" na relaciji Orebić-Dominče-Orebić. Na upozorenje redara Lučke uprave nisu reagirali, te su, prema izjavama očevidaca, automobilom krenuli gurati fizičku prepreku, pri tom izgovarajući neprimjerene riječi redaru.

image

Na kraju su i redar i nestrpljivi putnik odvedeni u postaju

Čitatelj

Policija je danas izvijestila kako je utvrđeno da je osumnjičeni 25-godišnjak, zaposlenik lučke uprave, dan nakon izgreda prišao jednoj od osoba koja je bila na mjestu događaja i pokušao ga nagovoriti da lažno svjedoči u njegovu korist rekavši mu da ga je naveo kao krunskog svjedoka u prekršajnom postupku.

Osumnjičeni je od spomenutog zatražio da u svom svjedočenju navede kako on nije prvi započeo sukob te mu točno naveo što bi trebao reći u svom iskazu i za to mu nudio novčanu naknadu od 1000 eura. Isto traženje osumnjičeni je ponovio i sljedećeg dana, a spomenuta osoba je odbila oba prijedloga pojasnivši kako nije svjedočio sukobu jer se u tom trenutku nalazio na većoj udaljenosti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 25-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

03. svibanj 2024 00:41