StoryEditorOCM
Crna kronikaNA MCGP KLEK

Zagrebčanin iz Rusije vozio s 3,22 promila!

18. srpnja 2017. - 12:33

Carinici i granični policajci PU dubrovačko- neretvanske na MCGP Klek nisu vjerovali onom što vide: digitalni alkometar pokazivao je koncentraciju alkohola u krvi vozača od 3,22 promila!

Izmjereno je to jučer ujutro vozaču (50) VW pola zagrebačkih registracija koji je na Kleku pristupio ulaznoj graničnoj kontroli kako bi kroz koridor Neuma nastavio put prema Dubrovniku. Vozač je bio hrvatski državljanin s zagrebačkom adresom, a uvid u osobne dokumente policiji je dao do znanja kako je sredovječni vozač rođen u Rusiji, što su neki od vozača u tranzitu kroz šalu komentiralu "genetskom predispozicijom i otpornošću" na alkohol.  

Međutim, alkoholna isparenja iz vozila i "mutni pogled" vozača nagnali su graničnu policiju na alkotestiranje te je po sili zakon, vozaču na 12 sati oduzeta vozačka dozvola. Međuitim, zbog činjenice da je u pitanju hrvatski državljanin, kako neslužbeno doznajemo, po dovođenju na dubrovački Prekršajni sud presuda nije donesena po ubrzanom postupku nego će se o podmnesenom optužnom prijedlogu odlučivati redovitim putem.

18. travanj 2024 18:32