StoryEditorOCM
Crna kronikaPrijetio smrću

‘Zacrnilo mi se pred očima‘: 75-godišnjak za napad krampom na susjedu zbog parkinga dobio uvjetnu

Piše dv
17. veljače 2023. - 19:50

U Splitu je na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana s rokom kušnje od četiri godine osuđen 75-godišnji Ivan D. koji je 2021. u Rastovcu kod Zagvozda udario mašklinom u glavu 61-godišnjakinju, a njenom bratu zaprijetio smrću, sve zbog parkiranja automobila, odnosno, rezanja konopa kojima je okrivljeni ogradio komad zemlje, piše Dalmatinski portal, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Policija dovršila istraživanje napada u Rastovcu: 73-godišnjak zbog međe krampom udario 60-godišnjakinju u glavu, osumnjičen za pokušaj ubojstva

‘Zacrnilo mi se pred očima kada sam vidio da režu konope‘, pojasnio je okrivljenik koji je bio bitno smanjeno ubrojiv zbog nagomilanog afekta. Sada mu je žao jer je s oštećenicima bio u super odnosima. 

Sudsko vijeće prekvalificiralo je djelo za koje se okrivljeni teretio. Za udarac mašklinom optužen je za pokušaj ubojstva, no danas je, pak, osuđen za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede. Cijenilo se da se radilo o samo jednom, srednje jakom udarcu bočnim dijelom sjekire nakon čega je okrivljeni krenuo prema drugom oštećeniku, kao i to da nije donio mašklin od kuće, već ga je pronašao kraj oštećenice, piše Dalmatinski.

Čudna odluka Odvjetništva: muškarac udario ženu mašklinom po glavi, sumnjiče ga za pokušaj ubojstva, ali su ga pustili da se brani sa slobode!?

Za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede osuđen je na deset mjeseci, a za prijetnju na šest pa mu je izrečena jedinstvena uvjetna kazna.

29. svibanj 2023 10:43