StoryEditorOCM
Crna kronikaUhićen ‘Crv‘

Za eksploziju u Splitu kriv stari policijski znanac: bio je osuđen za ubojstvo na Lovrincu i pljačku. A to nije sve...

Piše Marko Didić/SD
25. veljače 2023. - 14:45

Tridesetsedmogodišnji Ante Rubić zvani Crv uhićen je i nad njim se provodi krim-istraživanje u splitskoj policiji jer se sumnja da je baš on u petak oko 23.40 sati aktivirao bombu koja je odjeknula na balkonu njegovog stana na prvom katu obiteljske kuće u Ulici Matice hrvatske. U trenutku detonacije, u blizini su bili on i majka, a u eksploziji je ranjen njihov pas, objavila je Slobodna Dalmacija.

Policija ga je našla u jednom većem društvu, a tijekom dana nije bio suradljiv u davanju informacija.Tereti ga se za općeopasnu radnju.

Rubić je osuđen na trinaest godina zatvora koje je odležao jer je 2008. na splitskom Lovrincu nožem ravno u srce ubo Denisa Tadića nakon što je između njih nastala svađa oko nesporazuma u prometu. Nesretni Tadić preminuo je ubrzo u splitskoj bolnici. Rubić je na suđenju rekao kako je sve zapravo bio plod nesretnog slučaja.

Tadić ga je gumenom palicom jednom udario, a kada je krenuo prema njemu da ga opet udari, on se povukao do svog automobila, izvadio nož i instiktivno pružio ruku u kojem je držao nož prema Tadiću. Nije mu jasno kako se sve to skupa dogodilo i izrazio je kajanje.

Sud nije povjerovao njegovoj obrani.

Rubić je još osuđen i za pljačku benzinske crpke OMW na splitskoj Dujmovači na 3 godine i dva mjeseca zatvora odakle je naoružan kalašnjikovim uzeo zajedno sa kompanjonom M.I. 20 tisuća kuna. Učinio je to 2009., kada mu je u tijeku bilo suđenje za Tadićevo ubojstvo.

Rubić je sudjelovao i u tučnajvi ispred splitskog kafića "Moon" početkom ožujka prošle godine kada su se sukobile dvije grupe predvođene Kristijanom Stojanovićem zvanom Kiki i Josipom Čubelićem zvanom Čuba. Crv je tom prilikom bio na strani i u grupi Kikija Stojanovića.

Šta se u zadnje vrijeme događalo u životu ovog čovjeka, teško je nagađati, ali da se u potpunosti nije makao od krim-miljea vidljivo je iz svih ovih događanja od ožujka prošle godine i sada.

18. travanj 2024 20:56