StoryEditor
Crna kronikaPROTEKLI TJEDAN 15 PROMETNIH NESREĆA SA ŠESTERO OZLIJEĐENIH

Vozaču koji je pijan izazvao prometnu nesreću u Mokošici 12.500 kuna kazne

Piše PSD.
30. rujna 2019. - 12:50
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 15 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe teže, a 4 su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je 10 prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 921 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 632 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 72 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 12 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 31 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
Od ostalih prekršaja Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izdvaja 49 mjera koje su poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 41 mjera poduzeta zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.
Najveća koncentracija alkohola od 1,67 g/kg zabilježena je Metkoviću.
U ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, 23. rujna na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću 39-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom, a zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole.
Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je protiv njega podnesen obavezni prekršajni nalog u visini od 10 tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Najveća novčana kazna izrečena je u Novoj Mokošici. Najveća novčana kazna u iznosu od 12.500,00 kuna izrečena je 43-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u jutarnjim satima u ponedjeljak, 23. rujna, u Novoj Mokošici, pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, priopćila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.
loading...

Izdvojeno

05. srpanj 2020 07:44