StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJSKO IZVJEŠĆE

Vozač u Konavlima bio ‘pod gasom‘, platit će 1610 eura i tri mjeseca ne smije za volan

Piše DV
2. svibnja 2023. - 13:16

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 509 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 265 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 35 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 12 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 18 osoba.

Od ostalih prekršaja izdvajaju 66 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 13 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Lumbardi

 

Osim najveće koncentracije alkohola od 2,94 g/kg o kojoj smo već pisali, druga najveća koncentracija alkohola od 1,92 g/kg izmjerena je 23-godišnjaku koji je u ponedjeljak, 24. travnja, u jutarnjim satima, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetu u mjestu Bistroće u Konavlima.

Vozač je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.610 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije, što je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.

 

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila

 

Najveća brzina kretanja vozila izmjerena je u jutarnjim satima u petak, 28. travnja, na dionici ceste D-674 u Zaradežu (brza cesta koja vodi do Pelješkog mosta).

Radi se o osobnom vozilu dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač brzinom od 162 km/h, iako je ograničenje brzine na toj dionici ceste 90 km/h.

Vozaču slijedi prekršajna sankcija u novčanom iznosu od 660 eura.

01. svibanj 2024 19:55