StoryEditorOCM
Crna kronikaVatrogasci i kanaderi pokušavaju obuzdati stihiju na Pelješcu

VIDEO/Vatra i dalje divlja uz pomoć jakog vjetra, ali je zaustavljena u smjeru Ponikava

Piše L. V.
25. srpnja 2024. - 15:14

Plamena buktinja juri potpomognuta vjetrom, piloti kanadera i vatrogasci na požarištu bore se s vatrenom stihijom koja u buri dobiva snagu. Kako nam govore svjedoci, brane se kuće.

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je novo priopćenje.

"Stanje na požaru otvorenog prostora na Pelješcu-Ponikve je bolje, na terenu je oko 90 vatrogasaca. Trenutno gase 2 Canadaira, a 2 su otišla na punjenje gorivom. 

"Situacija je puno bolja, jugozapadni dio požarišta smo uspjeli riješiti još je ostao istočni, ali ono što je najvažnije da smo požar zaustavili u onome dijelu koji je prijetio prema Ponikvama", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović."

Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović u 16:05 sati dao nam je pregled stanja na pelješkom požarištu:

-Trenutačno je stanje znatno bolje ali je nužan veliki oprez. Zahvaćena površina požarišta je velika i zbog zadimljenosti je nismo procijenili. Dim se diže na sve strane i požar još uvijek nije lokaliziran nego se gase rubovi požarišta i biti će nužno dežurati cijelu noć jer vjetar može ponovno aktivirati vatru. Srećom uz veliko zalaganje svih vatrogasaca kojih je na terenu više od 90 zaustavljen je krak širenja požara prema naselju Ponikve- rekao nam je Simović i naveo kako je uz gotovo stotinu vatrogasaca na terenu i više od 20 protupožarnih vozila. Također kako je već objavljeno uz dva kanadera koja su angažirana od jutarnjih sati naknadno su stigla još dva i njihova je pomoć neprocjenjiva.

08. rujan 2024 01:35