StoryEditorOCM
Crna kronikaPU DUBROVAČKO NERETVANSKA

VIDEO:Policija potvrdila da su na Karasovićma i noćas zaplijenili 11 kilograma heroina

Piše dv
13. siječnja 2023. - 14:19

Nakon što su policijski službenici Postaje granične policije Gruda u utorak, 10 siječnja spriječili krijumčarenje 11 kg heroina kojeg su dvojica Albanskih državljana pokušala krijumčariti u osobnom vozilu, jučer, 12. siječnja isto je pokušao 24-godišnjak, također državljanin Albanije, priopćila je policija.

Naime, spomenuti 24-godišnjak je nešto iza ponoći, u osobnom vozilu albanskih nacionalnih oznaka, pristupio ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići.

 

Dobrom profilacijom policijskih službenika posumnjalo se na krijumčarenje te je zatražen nalog za pretragu vozila.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici, u suradnji s djelatnicima carine, pretražili su spomenuto vozilo kada su u prednjem dijelu, između motora i instrument ploče, pronašli prepravljeni prostor u kojem je pronađeno 20 paketa s ukupno 11 kg heroina i malu količinu kokaina.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je heroin bio namijenjen zapadnoeuropskom narko tržištu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, osumnjičeni 24-godišnjak je kasno sinopć,  uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

VIDEO možete pogledati ovdje:

Posljednjih pet godina Postaja granična policije Gruda spriječili su krijumčarenje preko pola tone marihuane, 1100 komada indijske konoplje, oko 18 000 tableta koje se nalaze na popisu droga, 26 kg heroina, 6 kg kokaina i 250 kg ketamina.   

 

 

25. ožujak 2023 09:31