StoryEditorOCM
Crna kronikaNEMA MIRA ZA VATROGASCE

VIDEO/ČEKAJU SE KANADERI Požar kraj Mokala ponovo aktivan, u Konavlima i Kuli Norinskoj još nije pod kontrolom

Piše DV
27. rujna 2018. - 10:14
Stanje na tri požarišta u našoj županiji je pod kontrolom, ali sva su tri požarišta još aktivna. U Konavle i Kulu Norinsku stižu  kanaderi, a tijekom noći opet se zbog vjetra aktivirao požar koji se nastavio širiti prema kućama. Evakuirano je 35 ljudi koji su prebačeni u Trpanj, javljaju iz Županijskog centra 112. 

Na požaru koji je jučer oko 9 sati ujutro planuo u Konavoskim brdima, predio Vojski dol aktivirale su se  vatrogasne postrojbe: JVP Konavle,  DVD Čilipi i JVP Dubrovački vatrogasci. Ukupno se na terenu nalazilo 40 vatrogasaca i 30 vozila. Na zahtjev ŽVZ Simovića upućen je i zrakoplov tipa canadair  koji je nakon kratkog rada napustio požarište zbog jakog vjetra. Požar se širio u dva smjera i još uvijek nije pod kontrolom. Požar za sada ne ugožava naselja. 

Tijekom jučerašnjeg dana bilo je više dojava dima i otvorenog plamena na požarištu u Orebiću – Mokalu ali su vatrogasci zaustavljali širenje vatre. Došlo je do normalizacije prometa, a ponovo je  uključen dalekovod  Blato –Putnikovići. Dio vatrogasnih snaga  upućen je na požarište u Kuli Norinskoj i Konavlima, a na terenu je još uvijek oko 150 vatrogasaca. Požarište se čuva. 

Također tijekom noći požari na područjima Općine Konavle i Općine Kula Norinska i dalje se prate, gase i čuvaju. Jutros u  06:59 na traženje ŽVZ DNŽ, ŽC112 Dubrovnik uputio je zahtjeve za ispomoć kanadera na ova dva požarišta. 
Na požarištu u Kuli Norinskoj stanje je  zadovoljavajuće. Na terenu su osim postrojbi iz doline Neretve i postrojbe iz unutrašnjosti i HV. Zbog potreba gašenja bili su isključeni dalekovodi na tom području, a ponovo su uključeni oko 19:40  sati.

26. srpanj 2024 11:25