StoryEditorOCM
Crna kronikaZAKLJUČAVAJTE SVE!

Užas u srcu Splita; lopov pokušavao na sve načine opljačkati obiteljsku kuću na Bačvicama! Ušao je u dvorište kroz kapiju, ulazna vrata je ‘rumbavao‘ pet minuta...

Piše ana franić/sd
19. listopada 2022. - 14:46

- Prvo me sablaznila ta njegova smjelost da oko 18 sati popodne mrtav hladan preko pet minuta, samo nekoliko metara udaljen od glavne ulice, pokušava rumbati vrata, piše Slobodna Dalmacija.

Drugo, što me plaši je to što samo igrom slučaja tada nitko nije bio u kući, a supruga je pokušaj pljačke mimoišla za 20-ak minuta - priča nam čitatelj kojem je jučer nepoznata osoba pokušala provaliti u dom u Jadranskoj ulici na Bačvicama. 

Želi ovim člankom upozoriti sve ostale sugrađane da pripaze i obrate pažnju ako im se nepoznata osoba vrti oko kuće.  Za lopova kaže da ima oko 50 godina, ćelav je i mršav. Na sebi je imao veliki Fila ruksak i crvene Nike tenisice na nogama. 

- Srećom pokušaj provale mu nije uspio, napravio je samo manju materijalnu štetu, ali to je najmanji problem. Ušao je u naše dvorište kroz kapiju koju do sada nismo imali potrebe zaključavati, ali od danas definitivno hoćemo. Bitno je naglasiti da je na sva četiri kantuna kuće jasno istaknuto da je objekt pod video nadzorom, ali to ga uopće nije obeshrabrilo nego je nastavio s pokušajem provale. 

Očigledno je pratio kada nikog nema kod kuće. Kada je ušao u dvorište, prvo je pokušao izvući kabel koji se nalazi pokraj kapije, a postavljen je jer planiramo danas - sutra staviti parlafon. Nakon što u tome nije uspio, krenuo je direktno na ulazna vrata. Preko pet minuta ih je pokušavao "rumbati". Možda ne izgleda puno, ali me sablaznilo da je to radio samo nekoliko metara od ulice gdje mnogi prolaze - prepričava nam čitatelj. 

Nakon što mu ni taj pokušaj nije upalio, otišao je u dvorište iza kuće. 

- Tamo je pomeo redom što je mogao, porazbija je štekere, odnija kabele i sat koji nam služi za kontrolu rasvjete. Samo 20-ak minuta nakon njegovog pohoda, moja supruga se vratila kući i sreća je što su se mimoišli.

Nije me briga za materijalnu štetu, jer nije riječ o nekom velikom iznosu, ali što bi bilo da je netko bio u kući. To me plaši - govori nam sugovornik. 

Zvao je odmah i policiju i sve im prijavio kao i predao snimke nadzornih kamera, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

- Kuća je zaštićena i alarmnim sustavom tako da bi policija odmah bila alarmirana da je u svom naumu i uspio. Svakako apeliram na sve da budu na oprezu - za kraj će naš čitatelj. 

02. svibanj 2024 07:12