StoryEditorOCM
Crna kronikaVIKEND NA PROMETNICAMA U POLICIJSKOJ UPRAVI DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ

USPORITE MALO Šest prometnih nezgoda, skoro četiri stotine prometnih prekršaja

Piše d.v.
10. prosinca 2018. - 11:43
U večernjim satima u petak, 7. prosinca, policijski službenici Služe kriminalističke policije PU Dubrovačko-neretvanske na Obali Stjepana Radića u Dubrovniku zatekli su 33-godišnjaka u posjedu stakle bočice u kojoj se nalazilo 29 tableta MDMA (ecstasy) za koju drogu je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je bila namijenjena daljoj prodaji.
Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i promet drogama policija protiv osumnjičenog 33-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri.
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 6 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba je teže, a četiri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su četiti prometne nesreće.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 379 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 186 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 24 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 17 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 5 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
Od ostalih prekršaja izdvajamo 42 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 8 mjera poduzetih prema vozačima koji tijekom vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla.
26. travanj 2024 03:06