StoryEditorOCM
Crna kronikaiskrcali i skipera

Ukradena jahta splitske charter tvrtke viđena u Grčkoj: Skipera su iskrcali na Korčuli, tvrdi da nema veze s krađom

Piše vijesti sd
18. srpnja 2023. - 12:07

Skupocjenoj jahti se od 14. srpnja, kada je posljednji put viđena s vrha Pelješca, gubi svaki trag. Naime, dva para unajmila su jahtu 8. srpnja s lažnim papirima i putovnicama, a 14. srpnja isključili su uređaj za praćenje, pišu 24sata.

- Poziv svim nautičarima Jadrana i Mediterana. Naša prekrasna jahta Mischief je ukradena! Potpuno smo očajni. Nazovite nas ako ju vidite - napisali su na profilu Mischief Sailing Yacht.

Nestala jedrilica splitske charter tvrtke! Vjerojatno je ukradena, GPS nadzor je onemogućen: ‘Ovo postaje redovno...‘

- Iznajmio sam im jahtu 8. srpnja u Hrvatskoj. Riječ je o dva para koja su unajmila i skipera. Uputili su se prema otoku Korčuli, gdje su 14. srpnja navečer iskrcali skipera i isključili uređaj za praćenje i od tada im se gubi svaki trag - ispričao je za Telegraf menadžer Silvio Šupić koji je krađu i prijavio policiji.

Riječ je o skupoj jahti Hanse 588 sa sivim jedrima, crnim jarbolom i boomom.

- Zadnji put su viđeni kod Sivote u Grčkoj 15. srpnja. Skiper je dao izjavu policiji i negira umiješanost u krađu - rekli su za Telegraf iz Silvio Yachtsa.

Dodaju da hrvatska policija surađuje s Grčkom te da ako netko ima informacije neka se javi policiji ili na telefon +385913323380.

PU splitsko-dalmatinska potvrdila je za 24sata da je Policijska postaja Kaštela  15. srpnja  2023. zaprimila kaznenu prijavu.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

04. svibanj 2024 05:15