StoryEditorOCM
Crna kronikaPALEŽ NA GORICI |

DOZNAJEMO Poznati dubrovački aktivist platio automehaničaru da zapali auto bivšeg poslovnog partnera, počinitelj priznao kazneno djelo

Piše Dv
26. listopada 2020. - 11:12
Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ koje se dogodilo 15. rujna ove godine kada su na Gorici sv. Vlaha u Dubrovniku u potpunosti izgorjela dva osobna vozila te su nagorjela još tri vozila, moped i motocikl.

Istragom je utvrđena sumnja da je P.K. (33), revoltiran prekidom poslovnog partnerstva s jednim od vlasnika zapaljenih vozila, početkom kolovoza ove godine za 20 tisuća kuna s automehaničarom H.M. (32) dogovorio zapaljenje vozila bivšeg poslovnog partnera.

Naručitelj je, kako neslužbeno saznajemo, inače poznati dubrovački aktivist koji se više puta istaknuo dobrotvornim angažmanima. 

Također je utvrđeno da je 33-godišnjak početkom kolovoza posjetio mjesto događaja gdje je mobitelom fotografirao spomenuto vozilo Renault Scenic u vlasništvu I. M. nastanjenom na Gorici sv. Vlaha i te fotografije potom pokazao 32-godišnjaku kako bi znao koje vozilo treba zapaliti.

Osumnjičeni 32-godišnjak je 15. rujna, oko 2,50 sati lako zapaljivom tekućinom polio haubu motora i otvorenim plamenom zapalio motor spomenutog vozila, ali se vatra zbog vjetra proširila i na preostala vozila. U potpunosti su izgorjeli ili 'nagorjeli' Citroen, Škoda Octavia i Fiat i Mercedes te motocikli Peugeot i Gilera Nexus te je navedenim kaznenim djelom pričinjena materijalna šteta veća od 200 tisuća kuna.

Dalje širenje vatre na okolne zgrade te moguće ljudske žrtve i štetu za imovinu većeg opsega spriječeno je pravovremenom reakcijom vatrogasaca.

Obojica muškaraca su kazneno prijavljena i dovedena pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave i to 32-godišnjak zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“, a 33-godišnjak zbog sumnje u poticanje na navedeno kazneno djelo. Neslužbeno doznajemo da je počinitelj priznao kazneno djelo.

Na prijedlog državnog odjetnika, sudac istrage odredio je istražni zatvor u trajanju do 30 dana zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Rješenje je još uvijek nepravomoćno, a kako neslužbeno saznajemo, zbog specifičnih okolnosti, jednom od privedenih možda će se omogućiti branjenje sa slobode. 

Iz PU zahvaljuju svim građanima koji su nam se javili i pomogli u identifikaciji počinitelja ovog kaznenog djela nakon što je video počinitelja javno objavljen.
27. travanj 2024 03:09