StoryEditorOCM
Crna kronikaDolijao recidivist

Uhićen motociklist za kojim je u potjeri policijski službenik teško nastradao i završio u KBC Firule! Bjegunac iza sebe ima podebeo dosje s čitavim nizom prekršaja

Piše DV
13. lipnja 2023. - 11:20

Iz PU dubrovačko-neretvanske javljaju kako je sinoć na području Konavala uhićen motociklist koji je u poslijepodnevnim satima u nedjelju, 11. lipnja uočen u nizu prometnih prekršaja na području Dubrovnika zbog čega ga je policijski službenik – motociklist Postaje prometne policije Dubrovnik pokušao zaustaviti. Budući se motociklist nije zaustavio, policijski službenik je za njim krenuo u potjeru i tom prilikom doživio prometnu nesreću u kojoj je zadobio teške i vrlo ozbiljne tjelesne ozljede.

image

Prometni policajac motociklist stradao je na zadatku

MUP

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je motociklist koji je bio u bijegu 24-godišnjak, recidivist težih prometnih prekršaja, protiv  kojeg je policija Općinskom sudu u Dubrovniku, u posljednjih pet godina, podnijela 62 prekršajne prijave za 154 počinjena prometna prekršaja, uključujući i ove posljednje. Spomenuti motociklist do sada ima prikupljenih 26 negativnih prekršajnih bodova zbog čega mu je  ukinuta vozačka dozvola - ističu iz policije i podsjećaju kako je policijski službenik bio na dužnosti te se kretao ulicom Pera Bakića u potjeri za motociklistom uočenim u nizu prometnih prekršaja, odnosno brzoj vožnji, vožnji bez registarske oznake i bez korištenja zaštitne kacige na glavi vozača.

- Policijski službenik je pokušavao zaustaviti motociklistu zvučnim i svjetlosnim signalima pri čemu je, ulaskom u lijevi nepregledni zavoj, izgubio nadzor nad motociklom i prednjim dijelom motocikla udario u stup javne rasvjete.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Od siline udara motocikl se odbio, dok je policijski službenik - motociklist ostao ležati izvan kolnika u besvjesnom stanju, a vozač drugog motocikla se udaljio s mjesta događaja. Ozlijeđeni policijski službenik je danas iz dubrovačke bolnice prebačen u KBC Firule na dalje liječenje - navode iz PU dubrovačko-neretvanske.
Dodaju kako je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog tri počinjena prometna prekršaja, 24-godišnjak je jutros, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud u Dubrovniku.

06. svibanj 2024 18:07