StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE POLICIJE

U Zamaslini vozio skoro s 2 promila alkohola u krvi, a u Metkoviću izrečena najveća novčana kazna. Evo koliko mora platiti neslavni rekorder

Piše DV
19. ožujka 2024. - 08:14

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima nije bilo teže ozlijeđenih osoba, a lakše ih je ozlijeđeno dvoje, dok su s materijalnom štetom zabilježene četiri prometne nesreće

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 540 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 246 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 82 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 27 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 15 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 33 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 42 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Stonu

Najveća koncentracija alkohola od 1,81 g/kg izmjerena je 28-godišnjaku koji je u subotu, 16. ožujka, u poslijepodnevnim satima u mjestu Zamaslina zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa.

Vozač je upravljao osobnim vozilom požeških registarskih oznaka. Isključen je iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 2.250 eura izrečena je 55-godišnjaku koji je u petak, 15. ožujka, u poslijepodnevnim satima u Metkoviću počinio više prometnih prekršaja i to odbijanje testiranja na prisutnost droga u organizmu, nije koristio sigurnosni pojas, prilikom pokušaja zaustavljanja vozila od strane policijskih službenika vozač je naglo je ubrzao kretanje vozila i pobjegao, ali je ubrzo pronađen i prekršajno sankcioniran navedenom novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

28. travanj 2024 00:20