StoryEditor
Crna kronikaNOVA TRAGEDIJA

U Petrinji jutros poginuo muškarac, pao je s krova

Piše DV
3. siječnja 2021. - 12:08
Petrinja, 020121. Zivot nakon potresa u Petrinji i okolici.CROPIX
U Petrinji je danas, nešto iza 10 sati, za vrijeme radova s krova pao muškarac koji je od zadobivenih ozljeda preminuo, javila je PU Sisačko-moslavačka.
Podsjetimo, dvojica su vatrogasaca danas ozlijeđena na terenu gdje rade u teškim uvjetima - tako je dosad ozlijeđeno ukupno šest vatrogasaca.
Vatrogasci su radili noćas, a nastavljaju i danas raditi na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.
Tijekom jutra je obavljena i smjena kako bi se dio vatrogasaca mogao odmoriti. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.
Na teren stiže i psiholog
Tijekom 2. siječnja, osim svih raspoloživih vatrogasnih snaga Sisačko-moslavačke županije, bilo je angažirano ukupno 488 vatrogasaca sa 122 vatrogasnih vozila iz 17 drugih vatrogasnih zajednica županija te Državna vatrogasna intervencijska postrojba Dubrovnik HVZ-a.
Pošto ovakvi uvjeti rada izazivaju težak psihički napor za sve službe uključene u spašavanje, u pomoć vatrogascima raspoređenima na terenu stiže psiholog.
"Hrvatska vatrogasna zajednica osigurala je pružanje psihološke potpore vatrogascima na terenu, s posebnim naglaskom na ozlijeđene vatrogasce", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za HRT.

Izdvojeno

25. siječanj 2021 11:23