StoryEditorOCM
Crna kronika‘ZARADILI‘ POZAMAŠNE NOVČANE KAZNE

S 3,29 promila udario u prometni znak u Malom Stonu, 43-godišnjak u Metkoviću vozio bez dozvole i pod utjecajem alkohola

Piše dv
19. travnja 2022. - 13:13

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske obavještavaju kako je najveća koncentracija alkohola od 3,29 g/kg izmjerena u popodnevnim satima, 13. travnja, 51-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u prometni znak u Malom Stonu.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 11.800,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 15.000,00 kuna izrečena je 43-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u petak, 15. travnja, u poslijepodnevnim satima, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Ulici Stjepana Radića u Metkoviću.

Utvrđeno je da upravlja osobnim vozilom iako mu je ista poništena, pod utjecajem alkohola od 1,04 g/kg. Također kod sebe nije imao osobnu iskaznicu i odbio je preliminarno testiranje na droge.

Vozač je isključen iz prometa i uhićen te je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Metkoviću.

Obzirom da je vozač recidivist težih prometnih prekršaja vozilo je privremeno oduzeto do okončanja prekršajnog postupka.

02. svibanj 2024 11:58