StoryEditorOCM
Crna kronikaNOVI USPJEH POLICIJE |

U KONTEJNERU U OPUZENU PRONAŠLI 73 KILOGRAMA KOKAINA Ulična vrijednost droge između 50 i 70 milijuna kuna!

Piše dv
8. ožujka 2021. - 14:41
Dubrovnik, 080321 U Policijskoj postaji Dubrovnik odrzana izvanredna konferencija za medije povodom zaplijene kokaina u Luci Ploce. Na fotografiji: Hrvoje Neusidl, Ivan Pavlicevic, Zoran Tikvica.Bozo Radic/Cropix

U sklopu dovršetka opsežnog kriminalističkog istraživanja kaznenih djela kriminaliteta droga i organiziranog kriminaliteta, kriminalistički inspektori PU dubrovačko- neretvanske u koordinaciji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova RH, Policijskog nacionalnog Ureda za suzbijanje organiziranog kriminala, Državnim odvjetništvom RH te Interventnom policijskom postrojbom dubrovačke PU u jednom kontejneru na području Opuzena otkrili su 60 vakumskih pakiranja kokaina ukupne težine 72,9 kg.

image
PU Dubrovačko-neretvanska -zapljena kokaina
Ahmet Kalajdžić

Tom priliko su kontejneru su zatečeno i uhićeno dvoje hrvatskih državljana, a neposredno kraj kiontrejnera i treći. Dvojica su iz doline Neretve, a za trećegfa bnismo uspjeli doznati odakle je. Stari su 35, 41 i 47 godina i uz kaznene prijave su predane Uredu za suzbijanje organiziranog kriminala, odnosno USKOK-u a sudac istrage im je odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana.

image
PU Dubrovačko-neretvanska -zapljena kokaina
Ahmet Kalajdžić

TTim je povodo m u Villa Palmi organizirana izvanredna press- konferencija na kojoj su govorili načelnik PU dubrovačko- neretvanske Ivan Pavličević te voditelj odjela Krim- policije dubrovačke PU Zoran Tikvica i voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl. Tikvica je posebno naglasio kako je zaplijenjeni kokain visoke čistoće, dok je Neusidl dodao da sudionici iz ove  akcije nisu povezani s počiniteljima odnosno uhićenjima iz slične akcije vezane za šverc kokaina preko Luke Ploče a do koje je došlo u veljači ove godine.

image
PU Dubrovačko-neretvanska -zapljena kokaina
Ahmet Kalajdžić

Doznali smo kako je ulična vrijednost kokaina čistoće iz zaplijjenjene pošiljke 100 eura/gram odnosno oko 35-40 tisuća eura po kilogramu a da ukupna vrijednost posredstvom preprodaje preko dilera i uz dodavanje određenih aditiva, može dosegnuti iznos između 50 i 70 milijuna kuna!

Na novinarski upit sudionici press- konferencije su naglasili kako vlasnica tvrtke u koju je stigao kontrejner nije nikako povezana s počiniteljima ovog kaznenog djela.   

 

20. travanj 2024 04:26