StoryEditorOCM
Crna kronikakrim istraga

Suvlasnik firme prisvojio desetke tisuća eura od objekta u dubrovačkoj povijesnoj jezgri

Piše DV
24. listopada 2023. - 13:46

Kao suvlasnik trgovačkog društva u sklopu kojeg posluju smještajni i ugostiteljski objekt u dubrovačkoj povijesnoj jezgri, 51-godišnjak je protupravno prisvojio 43.842 eura. Pokazalo je to kriminalističko istraživanje policijskih službenika Policijske postaje Korčula.

Kako su priopćili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, istraživanjem je utvrđeno kako osumnjičeni, kao osoba ovlaštena za raspolaganje novčanim sredstvima trgovačkog društva, tijekom 2022. nije na žiro račun društva položio iznos od 31.894 eura ostvaren za usluge smještaja te iznos od 11.947 eura ostvaren uslugama caffe bara.

Na taj način sebi je pribavio protupravnu imovinsku korist, a trgovačko društvo čiji nije isključivi vlasnik, doveo u teško financijsko stanje i time ga onemogućio u izvršavanju svojih financijskih obveza.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju policija je protiv osumnjičenog 51-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

02. svibanj 2024 06:37