StoryEditorOCM
Crna kronikaUHIĆENJE KANDIDATA |

ŠUTNJA U VRHU STRANKE Vodstvo SDP-a komentirat će slučaj Barač kad stupi u kontakt s osumnjičenim za prijetnju susjedu

Piše GB/DML
7. ožujka 2021. - 10:28

Stranački vrh SDP-a neće komentirati jučerašnje uhićenje predsjednika njihove dubrovačke organizacije i kandidata za gradonačelnika Dubrovnika Jadrana Barača dok ne budu raspolagali svim relevantnim informacijama, potvrđeno nam je s Iblerova trga.

- Predsjednik stranke Peđa Grbin još nije stupio u kontakt s gospodinom Jadranom Baračem koji je u policiji i s njim zasad ne možemo komunicirati kako bismo doznali više pojedinosti o događaju. S komentarom bi pričekali dok gospodina Barača ne puste. Dotad, kao i vi, sve službene informacije možemo dobiti od PU dubrovačko-neretvanske – poručila je SDP-ova predstavnica za medije Franka Oreb koju smo upitali za stav stranačkog vodstva nakon što je čelnik dubrovačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Jadran Barač jučer priveden zbog prijetnji susjedu L.K.

37-godišnji Barač se, podsjetimo, u subotu sam predao PU dubrovačko-neretvanskoj, a za njim je u policijsku postaju stigao i 34-godišnji oštećenik L. K. i prijavio ga zbog prijetnje. Riječ je o kaznenom djelu iz članka 139. stavka 2. koji se odnosi na prijetnju osobi ili njoj bliskoj osobi kako će joj se nanijeti zlo, usmrtiti je, ubiti, teško ozlijediti, oteti i slično, a predviđa zatvorsku kaznu do tri godine.

Barač je jučer uhićen i nakon ispitivanja predan pritvorskom nadzorniku. Pred dežurnog suca izlazi danas. Između čelnika SDP-a Dubrovnika i susjeda navodno postoji dugogodišnji konflikt koji je, neslužbeno se doznaje, kulminirao prepirkom zbog postavljanja vanjske jedinice klima uređaja na Kapelici.

Kontaktirali smo i podnositelja kaznene prijave L.K., koji je izjavio kako nema komentara na nastalu situaciju dok se ne posavjetuje s odvjetnikom.

28. travanj 2024 08:21