StoryEditorOCM
Crna kronikaNIJE BAŠ MUDRO

Što se dogodi kad ne želiš platiti prekršaj pa još ideš zeznuti policiju? Evo pokaznog primjera PGP Metković

Piše DV
23. studenog 2023. - 15:42

Policijski službenici Postaje granične policije Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom kojeg sumnjiče da je prevarom pokušao izbjeći plaćanje prekršaja. Na kraju mora platiti kaznu a zaradio je i kaznenu prijavu.

Kako navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, krajem srpnja ove godine, izlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Nova Sela pristupio je 38-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom imotskih registarskih oznaka. Vozilo je vlasništvo osumnjičenog 39-godišnjaka.

Graničnom kontrolom je utvrđeno kako je prometna dozvola vozila i polica osiguranja istekla sredinom lipnja ove godine te je protiv osumnjičenog izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Na navedeni prekršajni nalog osumnjičeni je sredinom rujna uložio prigovor u privitku kojeg je priložio nevažeću policu osiguranja na kojoj je datum izdavanja bio datum kada je vozilo zatečeno u prekršaju, pokušavajući na takav način prevariti policijske službenike da je u trenutku uočenog prekršaja imao važeću policu osiguranja, a sve kako bi izbjegao plaćanje novčane kazne od 664 eura.

Osim što mora platiti spomenutu novčanu kaznu za počinjene prekršaje, protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena i kaznena prijava za pokušaj prevare.  

30. travanj 2024 18:43