StoryEditorOCM
Crna kronikaNA POPULARNOJ PLAŽI

Saznajemo detalje incidenta na Lopudu i zašto je stari znanac policije brutalno pretukao svog konobara: ‘Ubit ću te iz pištolja i zakopati na Šunju! Nitko te neće naći!‘

Piše Ahmet Kalajdžić
1. rujna 2023. - 10:55

Vijest o fizičkom nasrtaju lopudskog ugostitelja na svog zaposlenika, državljanina Republike Srbije, odjeknula je mnogo dalje od Elafita, još i više jer je napadač otprije dobro poznat pravosuđu. Početkom tjedna uhićen je zbog sumnje da je radniku razbio nos i prijetio da će ga ubiti. Sukob je eskalirao pa su pretučenom muškarcu u pomoć morali priskočili članovi DVD-a Lopud. Policija je napadača uhitila, a u pretrazi njegove kuće i ugostiteljskog objekta pronađena je manja količina droge, točnije nešto hašiša i tekućine indijske konoplje, što je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave.

Podeblji dosje

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su kako je u ponedjeljak popodne došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba 38-godišnjeg hrvatskog državljanina i 39-godišnjeg konobara, državljanina Srbije, zbog nesuglasica oko posla.

image

Šunj je bio poprište fizičkog napada

Dubrovački Vjesnik/

Obojica aktera bila su pod utjecajem alkohola, a državljanin Srbije je prekršajno sankcioniran prema Zakonu o strancima, jer nije imao regulirane dozvole za boravak i rad, također i zbog kršenja javnog reda i mira.

Ugostitelj napadač I.G., svojedobno zamjenik predsjednika Mjesnoj odbora Lopud, kojemu je određen istražni zatvor u trajanju do 30 dana, Lopuđanima je dobro poznat po ranijim ispadima. Jedan od njih je i napad na službenu osobu tijekom policijske intervencije, zbog čega se na dubrovačkom Općinskom sudu protiv njega vodi sudski postupak.

Prema podacima iz Državnog odvjetništva, ugostitelj je već pravomoćno osuđivan što, kako se navodi u obrazloženju rješenja o istražnom zatvoru, ukazuje na njegovu “izrazitu upornost i visoki stupanj kriminalne volje u činjenju kaznenih djela”.

Najnoviji incident dogodio se na popularnoj plaži Šunj gdje je spomenuti napadač ugostitelj koncesionar, a tamo drži i kafić. Upravo ga je tu 28. kolovoza oko 17 sati zaposlenik M.M. pitao kad će mu isplatiti plaću i dati mu obećani obrok. Ničim izazvan, ugostitelj I.G. je državljanina Srbije na to zgrabio za košulju, povukao ga prema sebi i snažno udario glavom o glavu.

image

I.G. je stari znanac policije

Lucija Ocko/Cropix

Uslijed siline udarca konobar je pao na tlo, gdje ga je, dok je još ležao, goropadni napadač više puta udario šakama po glavi te nogama po tijelu.

Daljnje cipelarenje spriječili su gosti kafića, no izgred time nije završio. Kad se konobar pridigao s tla i rekao poslodavcu da se može sramiti zbog toga što je učinio, ljutiti gazda ga je ponovno udario šakom u glavu i oborio na pod, te više puta izudarao rukama i nogama.

Bukom budio sumještane

U daljnjem iskaljivanju nekontroliranog bijesa I.G.-a su ponovno zauzdali gosti iz lokala na Šunju. Nakon ponovljenog napada koji je kod konobara rezultirao prijelomom nosne kosti, okrvavljeni državljanin Srbije se pridigao, no poslodavac nije odustao, pa mu je ljutito zaprijetio usmrćenjem:’ Ubit ću te! Ubit ću te iz pištolja i zakopati na Šunju! Nitko te neće naći!!!’

image

Ugostitelj je koncesionar kafića na lopudskoj plaži Šunj

Ahmet Kalajdžić

Ahmet Kalajdžić

Otočani s Lopuda još su u šoku nakon ovog izljeva divljaštva, a kažu nam kako je izgrednik imao problema i s divljom gradnjom na plaži, ali i neplaćanjem poreza. Sankcioniran je svojedobno i zbog skidanja službenog pečata Carinarnice sa svog objekta.

Mještani su nam se požalili kako u jeku sezone I.G. često rano ujutro stvara buku nesmotrenom vožnjom dostavnih vozila s robom za svoj caffe bar. Jedan od incidenata kojima je vinovnik se, kažu nam Lopuđani, odnosio i na stvaranje buke ispred jednog od lopudskih hotela, zbog čega su inozemni vlasnici morali pozvati organe reda.

26. travanj 2024 22:47