StoryEditorOCM
Crna kronikaVANDALIZAM BEZ PREMCA |

SRAMOTA ZA GRAD TURIZMA Izgrebali vozila u vlasništvu gostiju iz Njemačke, Crne Gore i BiH te Zadra, Zagreba i Dubrovnika

Piše DV
26. rujna 2021. - 18:11

-Katastrofa i sramota za grad kulture! Gosti su nam došli da se ovdje odmore i nađu zaborav od briga, došli da se zabave ali i da novac ostave u našem gradu! A ogrebana su samo vozila vlasnika koji nisu iz Dubrovnika! Još je tragičnije da su počinitelji tog vandalizma vjerojatno i sami osobe koje su u stalnom prekršaju i osobe koje sebi prisvajaju pravo da jednako tako mogu parkirati svoja vozila na nogostupu u Zlatnom potoku!

image
Vandali su se iskazali u noćnom pohodu između subote iu nedjelje
Sigurnost U Prometu

rekli su nam ovo iz Udruge Sigurnost u prometu, inače jedinstvene i neprofitne nacionalne udruga koja djeluje na području naše zemlje. Ogorčeni postupkom neznanih vandali dodali su kako bi "bilo najbolje da Prometno redarstvo, za opomenu, ukloni sva vozila" s navedene lokacije:- Vjerojatno su i stranci, vidjevši ponašanje domicilnog pučanstva, prvenstrveno vozača, zaključili da i oni mogu parkirati na nogostup. Ali, zbog toga ih nije kaznila Prometna policija nego divljaci, odnosno vandali. Koliko nam je poznato, oštetili su sedam vozila, od kojih su dva vozila njemačkih registarskih oznaka, po jedno BiH- i jedno nacionalnih oznaka Crne Gore, te tri hrvatska vozila s registracijama Zagreba, Zadra i Dubrovnika- dodali su iz spomenute udruge.

image
Vandali su se iskazali u noćnom pohodu između subote iu nedjelje
Sigurnost U Prometu

Dio sugrađana tvrdi da su oštećena još dva motorna vozila ali su se, navodno, vozači bez riječi udaljili prije nego je policija došla.

Sedam ili devet vozila, manje je važno od činjenice da se grad pokazao u negativnom svjetlu. Podsjetimo: nedavno smo u svezi parkiranja na spomenutoj lokaciji pisali o neobičnoj praksi dijela iznajmljivača koji su goste svojih apartmana dovodili u Zlatni potok i slagavši im kako je to njihovo privatno parkiralište, naplaćivali dodatnih 100 kuna dnevno za "korištenje parkinga". Bilo bi zanimljivo doznati je li nekome od vlasnika oštećenih vozila samozvani "vlasnik parkirališta" naplatio parkiranje?

image
Vandali su se iskazali u noćnom pohodu između subote iu nedjelje
Sigurnost U Prometu

Jer, ako jest, uvjeravaju nas pravnici, gost ima pravo tražiti obeštećenje!    

25. travanj 2024 12:49