StoryEditorOCM
Crna kronikaZAVRŠIO JE U ZATVORU

Splitski pomorac pokušao ubiti partnericu na Korčuli, a njena sestra nam je otvorila dušu: ‘Sva krvava izletjela je na rivu...‘

Piše Ahmet Kalajdžić
17. srpnja 2024. - 15:59
Riječ je o kaznenom djelu pokušaja ubojstva ženske osobe za kojeg je propisana kazna od 10 do 40 godina zatvora

Zbog osnovane sumnje u pokušaj teškog ubojstva ženske osobe, Županijski sud u Dubrovniku, splitskom je pomorcu (29) odredio 30 dana istražnog zatvora. Pretpostavlja se da je pod utjecajem droge i alkohola, u stanu obiteljske kuće u utorak, 16. srpnja rano ujutro pokušao nožem ubiti nevjenčanu suprugu.

Oštre sankcije

Riječ je o kaznenom djelu pokušaja ubojstva ženske osobe uvedenom u rujnu 2023. Kao novi kvalificirani oblik teškog ubojstva uvedeno je kazneno djelo teškog ubojstva ženske osobe uz propisanu kaznu od najmanje 10 godina zatvora, odnosno mogući zatvor u trajanju do 40 godina.

Sestra žrtve kaznenog djela, otkrila je još detalja kobne noći. Njeno ime, zbog zaštite žrtve i njenog malodobnog djeteta ne možemo objaviti, uostalom, kao niti ime napadača i njegove žrtve:

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vijesti/crna-kronika/splicanin-pijan-i-drogiran-nozem-napao-partnericu-brna-u-soku-lik-pokusao-pobjeci-sa-sestomjesecnom-bebom-1512839-1404330

- Kad je između 2 i 3 sata po ponoći, sva krvava, moja sestra istrčala iz obiteljske kuće na mjesnu rivu, tamo je zatekla jednog mještanina koji je odmah nazvao Hitnu pomoć da bi mu telefonom iz službe u Blatu odgovorili kako oni ne mogu izaći na teren jer to nije hitni slučaj budući da osoba nije u nesvijesti! Potom je pozvao i policiju i svaka čast našoj Policijskoj upravi čiji su djelatnici došli jako brzo i čim su je vidjeli, naložili da je se vodi u Hitnu pomoć. Dapače, tamo su je upravo svojim vozilom i odvezli policajci. Ne želim reći bilo što loše protiv djelatnika Hitne koji su, tamo u Blatu, mojoj sestri pružili svu potrebnu liječničku skrb, ali koliko su ozbiljne bile zadobivene ozljede govori to da sestra zbog ozljeda nožem sad ima 15 do 16 ponata po licu i vratu. U Hitnoj su naglasili da je ozljeda tako ozbiljna i da bi preminula na mjestu da je nož zariven samo 2 milimetra dublje!- ispričala nam je sestra napadnute žene.

Sestra je dobro

Naglasila je problem otoka Korčule i pravila rada Službe Hitne pomoći.

- Hvala Bogu, sestra se sad dobro osjeća i oporavlja se, a šestomjesečno dijete s kojim je (napadač op.a.) pokušao pobjeći je odlično- rekla nam je sestra unesrećene nevjenčane supruge pomorca koji je od srijede, 17. srpnja, u istražnom zatvoru dubrovačkog Županijskog suda.

07. rujan 2024 09:20