StoryEditorOCM
Crna kronikapronađena u šumi

Smrt 12-godišnjakinje u Njemačkoj šokirala i iskusne istražitelje. Sa stravičnim slučajem povezuju se dvije djevojčice

Piše Martina Mrčić/SD
14. ožujka 2023. - 13:59

Detalji o smrti 12-godišnje Luise iz njemačkog grada Freudenberga, čije je tijelo pronađeno u nedjelju, 12. ožujka, u blizini željezničkog tunela u njemačkoj Saveznoj zemlji Falačko-Porajnje, na samoj granici sa Sjevernom Rajnom-Vestfalijom, šokirali su i najiskusnije istražitelje, pše Fenix magazin.

Kako pišu njemački mediji, sa smrću 12-godišnjakinje povezuju su dvije djevojčice koje imaju 12 i 13 godina.

Glasnogovornik policije je potvrdio kako će istražitelji ispitati djecu, odnosno vršnjake ubijene djevojčice.

– Sasvim je normalno u takvim slučajevima slušati vršnjake. Nadamo se bilo kakvim tragovima o tome što se događa. U ovom slučaju provodi se vrlo intenzivna istraga, rekao je glasnogovornik policije.

Prema priopćenju policije, prenosi Slobodna Dalmacija, mjesto na kojem je pronađeno tijelo 12-godišnje Luise nije na putu prema kući djevojčice i nalazi se u šumovitom dijelu. Je li dvanaestogodišnjakinja slučajno krenula u krivom smjeru ili je možda oteta? Istražitelji za to još nisu dali objašnjenje.

– Još ne znamo sa sigurnošću je li mjesto na kojem je djevojčica pronađena ujedno i mjesto zločina, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik ureda javnog tužitelja u Koblenzu.

Mario Mannweiler iz ureda javnog tužitelja u Koblenzu u ponedjeljak je priznao koliko ga je šokirala smrt djevojčice.

– Moram priznati da sam šokiran, na temelju dokaza na licu mjesta moramo pretpostaviti da je dijete ubijeno. U ponedjeljak je obavljena obdukcija, rezultati će se vjerojatno doznati danas, rekao je Mannweiler.

U Freudenbergu vlada tuga i nevjerica. Zastave u gradu su spuštene na pola koplja, a u školu koju je pohađala ubijena djevojčica stigli su psiholozi, piše Fenix magazin.

– U Freudenbergu smo duboko potreseni i mislima smo s članovima obitelji. U utorak ćemo u gradu izvjesiti zastave žalosti, rekla je gradonačelnica Nicole Reschke.

Podsjetimo, djevojčica je nestala u subotu u poslijepodnevnim satima kad se od prijateljice vraćala kući. Morala je pješačiti dobra tri kilometra od malog predgrađa Hohenhaina do Freudenberga.

Pretpostavlja se kako je krenula šumskim dijelom jer je htjela skratiti put. No, u šumovitom području gdje je Luise nestala nema signala za mobitel. Dakle, da je Luise htjela dobiti pomoć, ne bi je uspjela dozvati putem njezinog pametnog telefona.

Roditelji u strahu za svoju djecu

Novinar RTL-a je razgovarao s ocem koji više ne želi puštati svoju djecu samu u školu.

– Tek kad otkrijemo što se dogodilo, rekao je otac.

Majka koja i sama ima tri kćeri se rasplakala dok je davala izjavu.

– Majka je u strahu za svoju djecu i osjeća tugu zbog djevojčice. Jednostavno nije mogla govoriti, rekao je novinar RTL-a.

19. travanj 2024 18:14