StoryEditor
Crna kronikaIZVJEŠĆE PU: PODUZETO 448 REPRESIVNIH MJERA PROTIV POČINITELJA PROMETNIH PREKRŠAJA

Sedam prometnih, četvero lakše ozlijeđeno, 48-godišnjak vozio sa 2,6 promila...

Piše Foto: arhiva
21. siječnja 2019. - 11:42
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 448 represivnih mjera od kojih izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 192 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 5 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
Od ostalih prekršaja iz PU izdvajaju 56 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,60 g/kg izmjerena je 48-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka koji je, tijekom kontrole prometa, zaustavljen u popodnevnim satima u nedjelju, 20. siječnja u mjestu Soline u Župi dubrovačkoj. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 48-godišnjak je zadržan u prostorijama policije te će, uz optužni prijedlog biti odveden na Prekršajni sud u Dubrovniku.
loading...

Izdvojeno

05. srpanj 2020 10:10