StoryEditorOCM
Crna kronikaNi smanjenu kaznu nije odslužio

Sandra Šimić: Majka sam djeteta kojeg je mladi vozač BMV-a s Pelješkog mosta usmrtio vozeći motor velikom brzinom kroz naseljeno mjesto

Piše dv
10. rujna 2022. - 16:33

Zgražanje ljudi i burne polemike izazvala je snimka objavljena na stranici ‘Promente zgode i nezgode‘  na kojoj se vidi kako vozač BMW-a na Pelješkom mostu vozi zaustavnim trakom. Nije to bilo sve jer je taj isti vozač samo prije dva tjedan  pretjecao na Pelješkom mostu, vozeći isto zaustavnim trakom. Kako su izvijestili iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske policija ga je pronašla i kaznila s 2700 kuna. Radi se o 19-godišnjem vozaču koji je u policiji evidentiran kao višestruki ponavljač prometnih prekršaja.

Listajući  arhivu crne kronike Dubrovačkog  pronašli smo da je taj isti vozač  2019. godine izazavao  tešku prometnu nezgodu u središtu Orebića u kojoj je smrtno stradala petnaestogodišnja djevojka. Vozio je tada motocikl Ktm Duke 390 i  usmrtio 15-godišnju Magdalenu Šimić koja je bila dvije godine mlađa od njega.  Nesreća se dogodila na raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i Kralja Tomislava u Orebiću, a unatoč ograničenju brzine na maksimalnih 50 km/h motocikl je vozio brzinom od 117 km/H odnosno 134 posto iznad utvrđenog ograničenja.

Prednjim dijelom motocikla je u trenutku dok je prelazila peko ‘zebre‘  udario petanestogodišnjakinju Magdalenu koja je od siline udara odmah preminula.  Vozač je svojom vožnjom skrivio i teško ozljeđivanje 18-godišnje djevojke koja se tada vozila s njim na motociklu, a nakon nesreće je hitno helikopterom prevezena u splitsku bolnicu.

Usmrtio  je Magdalenu  dok se vraćala s koncerta. Upisala je srednju školu na Korčuli, u koju, nažalost, nikada nije krenula, tijekom prethodnog osmogodišnjeg školovanja Magdalena je bila uzorna učenica,  dobivala je nagrade na županijskoj razini...

Sandra Šimić, majka preminule Magdalene, u svojoj objavi na Facebooku, nakon objave snimke i vijesti o skandaloznoj vožnji na Pelješkom mostu napisala je: 

‘Moje ime je Sandra Šimić, majka sam djeteta kojeg je dotični mladi vozač usmrtio vozeći motor velikom brzinom kroz naseljeno mjesto. Naletio je na moju curu koja je propisno prelazila pješački prijelaz. Kaznu nije još odslužio. Osuđen je na tri godine i devet mjeseci te mu se kazna i smanjila nakon žalbe, i šta dalje reći? Magdalene Šimić više nema, tog dana nije ubio samo Magdalenu, ubio je cijelu jednu obitelj. Dragi moji, svi koji pišete i komentirate ovo trebate znati‘, upozorila je majka pokojne djevojčice u svojoj objavi.

 

03. prosinac 2022 18:41